LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Körverseny

Úgy tûnik, a PROHUN 500 elnevezésû gyulai futam elnyerte a körök versenye címet, hiszen minden szelektív szakaszt két, illetve három körben kell teljesítenie a mezõnynek. Ma két pályán zajlott a verseny, amelyen délelõtt is és délután is végigszáguldottak a versenyzõk.

Korán reggel, amikor a csapatok megjelentek a szervizparkban, az éjszakai esõzést követõen hideg volt és minden el volt ázva, ezért a versenyigazgatóság engedélyezte, hogy sárgumira váltsanak a versenyzõk. Szalayék azonban jól döntöttek, amikor nem jöttek be a szervizbe a rajt elõtt, hiszen már délelõtt hétágra sütött a nap és porzott a terep.

Nagy küzdelem vette kezdetét, Szalay és Bunkoczi átvették a vezetést, a déli nagy szervizben az eredmények állásakor azonban csupán 40, illetve 48 másodperces különbség volt az élen állók között, Az elsõknek így sok veszítenivalója volt, fõleg, hogy a körözések eredményeképp teljesen lutri, hogy ki kinek a porába fog belefutni, azaz mennyire lassíthatja le az elõtte járó. A nap végi eredményekben azonban szerencsére nem borult nagyon a sorrend a délelõttihez képest, Szalay a nap végére is megtartotta vezetõ pozícióját, a csapat másik Antarájával a Rónai-Galambos páros pedig a 9. helyen áll.

“Mind a négy szakaszon meggyûlt a bajunk a porral és az elõttünk haladókkal. Úgy érzem, ha elõrébb indulhattunk volna, tiszta köröket futottunk volna. Mivel most elõl állunk és holnap elsõként rajtolunk, több esélyünk lesz a gyorsabb sebességre.” – számolt be Szalay Balázs, az Opel Antara RR pilótája.

Holnap újabb két pálya kerül terítékre kétszer, azaz ismét négy szakaszon mérhetik össze erejüket a résztvevõk. A rövidebbik, 61,9 km-es pálya Kötegyán település környékén található, a hosszabbik (56,2 km) pedig Újszalontánál kezdõdik és oda is tér vissza. A terepet persze változatlanul földes, poros utak jellemzik. Mindenképp izgalmasnak ígérkezik a vasárnapi kvóta, éles küzdelem várható a dobogós helyekért.       

Nem hivatalos eredmény:
1. Szalay-Bunkoczi (02:22:07), 2. Porizek-Sykora (+00:00:52), 3. Korda-Tóth (+00:01:06), … 9. Rónai-Galambos (+00:14:34)

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22