LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Körverseny

Úgy tûnik, a PROHUN 500 elnevezésû gyulai futam elnyerte a körök versenye címet, hiszen minden szelektív szakaszt két, illetve három körben kell teljesítenie a mezõnynek. Ma két pályán zajlott a verseny, amelyen délelõtt is és délután is végigszáguldottak a versenyzõk.

Korán reggel, amikor a csapatok megjelentek a szervizparkban, az éjszakai esõzést követõen hideg volt és minden el volt ázva, ezért a versenyigazgatóság engedélyezte, hogy sárgumira váltsanak a versenyzõk. Szalayék azonban jól döntöttek, amikor nem jöttek be a szervizbe a rajt elõtt, hiszen már délelõtt hétágra sütött a nap és porzott a terep.

Nagy küzdelem vette kezdetét, Szalay és Bunkoczi átvették a vezetést, a déli nagy szervizben az eredmények állásakor azonban csupán 40, illetve 48 másodperces különbség volt az élen állók között, Az elsõknek így sok veszítenivalója volt, fõleg, hogy a körözések eredményeképp teljesen lutri, hogy ki kinek a porába fog belefutni, azaz mennyire lassíthatja le az elõtte járó. A nap végi eredményekben azonban szerencsére nem borult nagyon a sorrend a délelõttihez képest, Szalay a nap végére is megtartotta vezetõ pozícióját, a csapat másik Antarájával a Rónai-Galambos páros pedig a 9. helyen áll.

“Mind a négy szakaszon meggyûlt a bajunk a porral és az elõttünk haladókkal. Úgy érzem, ha elõrébb indulhattunk volna, tiszta köröket futottunk volna. Mivel most elõl állunk és holnap elsõként rajtolunk, több esélyünk lesz a gyorsabb sebességre.” – számolt be Szalay Balázs, az Opel Antara RR pilótája.

Holnap újabb két pálya kerül terítékre kétszer, azaz ismét négy szakaszon mérhetik össze erejüket a résztvevõk. A rövidebbik, 61,9 km-es pálya Kötegyán település környékén található, a hosszabbik (56,2 km) pedig Újszalontánál kezdõdik és oda is tér vissza. A terepet persze változatlanul földes, poros utak jellemzik. Mindenképp izgalmasnak ígérkezik a vasárnapi kvóta, éles küzdelem várható a dobogós helyekért.       

Nem hivatalos eredmény:
1. Szalay-Bunkoczi (02:22:07), 2. Porizek-Sykora (+00:00:52), 3. Korda-Tóth (+00:01:06), … 9. Rónai-Galambos (+00:14:34)

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27