LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Kovács Ági a fedélzeten!
Rendhagyó közös sajtótájékoztatót tartott az Opel Magyarország és az Opel Dakar Team abból az alkalomból, hogy Kovács Ági olimpiai- és világbajnok úszó csatlakozott az Opel csapatához. Szalay Balázs, a Dakar Mokka versenyautó pilótája ezúttal egy „civil” Mokka volánja mögé ült, navigátora pedig Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezetõ igazgatója volt. Ketten együtt adták át az autó kulcsát Kovács Áginak, aki a mostantól az Opel magyarországi márkanagykövete. 
„Ági rendkívül erõs, színes és hiteles személyiség, akivel megtisztelõ és öröm lesz együtt dolgozni. Számítunk majd rá különbözõ Opel rendezvényeken és tervezünk olyan közös programot is, például az Opel Dakar Team-mel, amelynek központi témája a hétköznapi autózás, a biztonságos közlekedés” – mondta Koncz Gábor. 
Kovács Ági azt is megígérte, hogy megtanítja úszni a Dakar-csapat tagjait, akik pedig megígérték, hogy cserébe vezetési tanácsokat adnak az olimpiai bajnoknak. 
„Élsportolói pályafutásom során megtanultam, hogy a sikerért, és a jó eredményért keményen meg kell dolgozni. Az úszás ugyan egyéni sportág, de ahhoz, hogy ezeket azt eredményeket el tudtam érni, az is kellett, hogy nagyon sokan álltak mellettem! A civil életben is azt tapasztalom, hogy a céltudatosság, és a hosszú távú gondolkodás mellett kiemelten fontos, hogy az embert olyan partner, azaz csapat vegye körül, amely hasonló értékeket képvisel, hosszú távú közös céljaik legyenek, és így, egymás kölcsönös támogatásával még nagyobb sikereket tudjanak elérni a saját területükön! Nagy öröm számomra, hogy márkanagyköveteként a mai naptól az Opel csapatához tartozom.”Az Opel Dakar Team örömmel fogadta az Opel családban Ágit. 
„Örülünk, hogy Ágival javult egy kicsit a férfi-nõ arány a csapaton belül, az egész csapatunk számára példakép lehet õ, a sportolói magatartása, és a sport utáni élete. Jó, hogy ilyen háziasszonya lesz a csapatnak” – nyilatkozta Németh Ottó csapatfõnök. 
„Ági a felelõsségteljes és biztonságos közlekedés híve, amit civil autósként mi is nagyon fontosnak tartunk, és biztosan lesznek olyan programjaink, amelyeken aktívan részt tud venni. Egyelõre nem hiszem, hogy a csapat Dakar-felkészülésébe maratoni úszásokat iktatnánk be, de arra már megkértem, hogy a fiamnak segítsen javítani a technikáján, mert õ például a múlt hétvégén is indult egy quadratlon versenyen” – nyilatkozta Szalay Balázs. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16