LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Közel a célhoz

Sikeresnek nyugtázta a mai teljesítményét az Opel Antara RR-rel versenyzõ Szalay Balázs-Bunkoczi László kettõs. Már a kora reggeli órákban pozitívan indult a nap, hiszen az elsõ szelektív után átvették a vezetést abszolút ranglistán. Bár a négy elõírt szakaszból egyet nyert meg a páros, a nap végére megtartották vezetõ pozíciójukat.

A verseny szervezõi keményen megdolgoztatták ma a mezõnyt. A program négy szelektívet tartalmazott, illetve összesen két, egy rövid 20,38 km-es, valamint egy 76,02 km hosszú, egyenes, gyors szakaszokból álló pálya váltotta egymást. Nagy harc folyt az élen, de a hatalmas por akadályozta kissé a pilóták kibontakozását. Ugyanis a hosszabbik szelektíven két és fél kört tettek meg a versenyzõk, emiatt azonban gyorsan utolérték a mezõny végét. Ez még önmagában nem jelentett gondot, de mivel nehéz volt elõzni, így a versenyzõk szakaszról szakaszra adták egymásnak a másodperceket.

Szalayék már a nap elején átvették a vezetést, majd nem is adták vissza a cseh Zapletalnak, aki szinte egy teljes kört kényszerült megtenni a challenge kategórás Pócsföldi-Kaposvári kettõs mögött. “A tegnapi gondjaink mára teljesen megszûntek, abszolút gond nélkül autóztuk végig a napot. Sokat idõztünk mi is az elõttünk haladó porában, emiatt idõt is veszítettünk, ezért csak egy szelektívet sikerült megnyernünk. Az elsõ hely azért megvan még, egyelõre ennek örülünk, és reméljük, hogy holnap is mellénk áll a szerencse.” – nyilatkozta optimistán a pilóta.

A 10. helyen áll összetettben a csapat másik Opel Antarájával versenyzõ Rónai Péter-Galambos Tamás páros is, bár kisebb problémákkal és egy defekttel kellett ma szembenézniük. Ezzel idõt veszítettek, de az Opel legénységének elmondása szerint már annak is örülnek, hogy eddig sikerült elérniük, illetve, hogy talpon maradtak a mezõnyben, ami igencsak megfogyatkozott a nap végére. “Most versenyzünk elõször életünkben, így óriási eredménynek tartom, hogy még versenyben vagyunk. Az autóval szokjuk egymást, a szimpátia még nem áll, de dolgozunk rajta. Bár talán inkább múlik ez rajtam, mint a gépen. Próbálunk még fejlõdni, magunkhoz képest már két percet javultunk tegnap óta. Örülnék, ha holnap is így mennénk.” – mesélte Rónai Péter debütálásának második napján.

Nem tartozott a szerencsés játékosok közé a Somfai apa-fia duó, akik a második szelektíven, az 50. km-nél technikai problémák miatt kényszerültek félreállni. Az elsõ kardánkereszt eltört, ami beütött az utastérbe és ez nem sokkal kerülte el a pilóta lábát. Mivel Rónaiéknak értékelhetõ az elsõ szelektívje, így élhetnek a forfait adta lehetõséggel és holnap ismért rajthoz állhatnak idõbüntetés terhe mellett.

Vasárnap a tervek szerint már délben véget ér a verseny. Szalay és Bunkoczi korai rajtjával kezdõdik a nap egy 12,14 km-es szakaszon, majd a már jól ismert körpálya következik. A hétvégi futamot a 12,14 km hosszú szelektív zárja le. Az elsõ helyet megszerezni sem könnyû, de talán épp annyira nehéz azt megtartani is, így Szalayéknak fel kell kötni a gatyát az elkövetkezõ száz kilométerre, mert a mögöttük álló Fazekas és Zapletal is keményen rá fog lépni a gázra.

Nem hivatalos összetett eredmény:
1. Szalay-Bunkoczi (Opel Antara RR, 02:01:59), 2. Fazekas-Horn (BMW Corvette, +00:02:00), 3. Zapletal-Ulehla (Mitsubishi L200, +00:02:26), …  10. Rónai-Galambos (Opel Antara RR, +00:46:34)

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27