LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Különös karácsony
Az Opel Dakar Team karácsonyi vacsorája minden évben különleges – de legalábbis más, mint az ilyenkor szokásos összejövetelek többsége. 

Mert miközben ezekben a napokban mindenki ajándékokról, fenyõfákról, ünnepi vacsoráról beszélget, addig a 12. Dakar-ralijára készülõ Szalay Balázs csapata körében sivatagról, dûnékrõl, hõségrõl, felkészülésrõl zajlik a beszélgetés – Dakar-lázban ég az egész alakulat. 

A karácsony közeledtét azért csak jelzi valami, a pilóta meglepetéssel készült: saját készítésû füstölt kolbásszal ajándékozza meg a csapat minden tagját. S hogy õ mit kap? Egy 16 részbõl álló fotósorozatot, amelynek találóan azt a címet adhatnánk: Szalay Balázs arcai. 

A pilóta egyébként az ajándék érdekében átverés áldozata lett: a csapattal dolgozó tévéstáb úgy tett, mintha egy magazinmûsor számára készítene interjút a terepraliversenyzõvel (egyébként egészen meglepõ kérdésekkel a minél mulatságosabb arckifejezések érdekében), miközben elkészültek az ominózus fotók, amelyeket utóbb vászonra kerültek, majd a pilóta irodájának falára. Mindezt persze teljes titokban. 

A csapattagok közül a karácsonyt természetesen mindenki a családjával tölti, aztán az alakulat egyik fele december 31-én (õk hozzák el a verseny- és szervizjármûveket a komphajó gyomrából), a másik fele január 2-án utazik a rajt helyszínére, a perui Limába. 

S hogy a szilveszteri kívánságuk mi lesz, az aligha titok bárki számára…
Szeretnék ha a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a lehetõ legjobb pozícióban érne célba a január 5. és 20. között zajló Dakar-ralin. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12