LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Laci Blogja – 5. rész: 2.szakasz
Tegnap viszonylag hamar elaludtam, ha úgy tetszik, átaludtam magam 2014-be…

Még arra sem ébredtem fel, hogy az ásványvíz teteje befagyott a sátramban. Gondosan felkészültem, tûzálló alsóban és 2 garnitúra tûzálló felsõben feküdtem be a hálózsákomba. A reggeli ébredés azért keserves volt, ilyenkor mindig megfogadom, hogy sosem teszem be a lábamat többet ide. 
Az etapon is nagyon hideg volt, arra nem is emlékszem hogy volt-e olyan eset, hogy a motor hõmérséklete üzemben nem érte el a 65 fokot.
Másodiknak rajtoltunk és bar nem ereztem magam túl fittnek, egész jól haladtunk. Az elsõnek induló buggy elnavigálta magát és meg tudtuk elõzni, de azután valahonnan hátulról elõkerült J.L. Schelesser Úr, és elporolt mellettünk, mintha ott sem lett volna. 
Nagyon tempós, nagyon nehéz navigálós nap volt. Az itinerünket akár norvégul is olvasgathattam volna, nagyon kevés köze volt a valósághoz, nem ez volt a szervezõk fõ mûve azt hiszem.
Nagyon sok múlik ilyenkor a megérzéseken, és azok elég jól mûködtek.
370 km-nél érkeztünk meg a 28 km hosszú hírhedt Chegaga dûnesorhoz. A szervezõk alig 5 GPS pontot adtak meg a tájékozódáshoz, így, mint a régi szép idõkben, sokat hagyatkoztam a jó öreg iránytûre. Na jó, természetesen mûholdas a GPS, de csak irányokat mutat.
Nagyon élvezetes volt az átkelés, semmihez sem hasonlítható érzés a dûnéken billegni. Régen tartottam ezektõl a részektõl, ma meg már várom õket. Bár még nincsenek meg a hivatalos eredmények, úgy tûnik másodikak lettünk. 
Komolyan visszaadta az életkedvemet, hogy Kovács Miki a szervizkamionjából elõvett 30 kilónyi töltött káposztát, és elkezdte melegíteni…
Utána alvás…
A mai nap zenéje:
 

http://youtu.be/RJNgEZyEeh8

Bob Seger énekel a régi idõk rock and roll-járól
Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27