LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Lázas előkészületek Afrikában

Az Africa Race pályafelíró csapata egy héttel ezelőtt megérkezett Dakarba, hogy Szenegált és Mauritániát átszelve véglegesítse a különleges Dakar–Dakar útvonalat.

A szervezőcsapat közben a logisztikán dolgozik, hogy a lehető legtöbb versenyző indulhasson el a január 5. és 17. között tartandó, 13. Africa Eco Race-en, amely természetesen a Covid 19 előírások betartásával zajlik majd. Ez utóbbi még az eddiginél is több kihívás elé állítja a rendezőket és a résztvevőket – ha a homokdűnék nem jelentenének elég nagy feladatot…

Szenegál nagyon jól védekezett a járványhelyzetben, a sivatagi verseny szervezői a helyi hatóságokkal szorosan együttműködve dolgoznak azon, hogy a verseny résztvevői zökkenőmentesen bejussanak az országba, és a leintés után ugyanígy haza is tudjanak utazni. Az afrikai viadalon rajtoló járműveket Dél-Franciaországban hajózzák majd be Dakar irányába: itt, a kikötőben végzik majd el az előzetes technikai ellenőrzést is.

A pályafelíró csapatra visszatérve: a szakemberek most Mauritániába utaznak, hogy véglegesítsék a homokos, dűnés pályákat a Szahara szívében. Talán mondani sem kell, mekkora kihívások elé állítják majd a versenyzőket ezek a pályák, amelyek egyben a versenyzők játszóterei is. Ám mint minden maratoni terepralin, a pilótának és navigátornak itt is szorosan együtt kell működnie annak érdekében, hogy minden egyes napot sikeresen teljesítsen.

Ami a szervizcsapatokat illeti: jó hír számukra, hogy a hurokszakaszoknak köszönhetően az éjszakába nyúló szervizelés után nem mindig kell majd útra kelniük, hogy néhány száz kilométer után megérkezzenek a következő táborba, hiszen a tábor többször is ugyanazon a helyszínen marad – ez nem csupán kényelmes, hanem gazdaságos megoldás is.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Africa Race: Törölve!
Jean-Louis Schlesser levelet írt. Az autósport legendás francia alakja ezúttal az Africa Race főszervezőjeként szólította meg a barátait, akik osztoznak a szenvedélyében. És fájdalmas hírt közölt: törölték a 2021-es Africa Eco Race-t. Íme Schlesser levele: „Noha a járvány az egész világot megrázta, szervezőcsapatunk elkezdte a munkát, és eldöntötte: 13. alkalommal is magas színvonalon megrendezi a […]
Olvasd tovább
2020-10-24
Opel Grandland X a homokbányában
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős újabb teszttel folytatta a felkészülést a januári Dakar ralira: a helyszín ezúttal stílszerűen egy homokbánya volt, s természetesen ez a terep is nagyon feküdt az Opel Grandland X-nek és pilótájának.  Ha nem lett volna elég, akkor nézd meg ezt a videót is:
Olvasd tovább
2020-09-25
Dakar-előkészület: a tervek szerint
Az előre meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlanak a 2021-es Dakar rali előkészületei – erről biztosította a versenyzőket David Castera versenyigazgató.  A szaúdi kormány és a szervező ASO minden megtesz annak érdekében, hogy a világ leghosszabb és legnehezebb terepraliversenyét megtartsák, ennek érdekében szoros és folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a szaúdi sportminisztériummal, valamint a franciaországi diplomáciai képviseletekkel.  Természetesen […]
Olvasd tovább
2020-09-14