LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Legendák – a gyerekekért
Szalay Balázs és Bunkoczi László imád mindent, amit motor hajt és gyorsan lehet vele közlekedni, ezért aztán nem csupán a hungaroringi nézõknek szereztek feledhetetlen perceket a hét végén, hanem az Opel Dakar Team párosa maga is élvezte az extra autózást a továbbra is rendkívüli népszerûségnek örvendõ Opel-napon. 


Például azt, amikor délelõtt ötödmagukkal a kisorsolt nézõket autóztatták (akik örömükben és izgatottságukban majd’ kiugrottak a gatyájukból). Vagy amikor Szalay Balázs a csapat versenykamionjában ülve (és a féket nem nyomva!) kötélhúzó-versenyen vett részt. Vagy az Opel  Legendák találkozásán, amelyen remek kis csapat gyûlt össze annak érdekében, hogy jót tegyen. Az Opel ugyanis minden vendég után bizonyos összeggel támogatta a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálatot, ezek a sportolók pedig emelték a délután fényét, igazán nézõcsalogató futamot produkáltak. 

Az autóversenyzõk csapatában Szalay Balázson és Bunkoczi Lászlón kívül ott volt még a 23-szoros Eb-futamgyõztes Ferjáncz Attila, a hétszeres abszolút ralibajnok ifjabb Tóth János, valamint a Dakart többször megjárt Laklóth Aladár. 

A sportolók csapatát a nõi Eb-n bronzérmes gyorsasági motorversenyzõ Kovács Nikolett, az olimpiai bajnok kalapácsvetõ Pars Krisztián, az olimpiai ezüstérmes dzsúdós Ungvári Miklós, a válogatott jégkorongozó Horváth András és korábbi profi világbajnok ökölvívó Balzsay Károly erõsítette. 

A verseny elõtt rendes eligazításon vettek részt a mezõny tagjai (ugyanúgy, mint a Formula–1 elõtt, a Hungaroring toronyépületében), ahol aki eddig nem ismerte volna (nem akadt ilyen) gyorstalpalót végezhetett a zászlójelzésekbõl, majd pedig jöhetett maga a küzdelem. Persze, nem tétre ment, hanem inkább arra, hogy a lehetõ legtöbb embernek érjen fülig a szája a kocsizás után. Ezt pedig sikerült elérni. Nehéz volt eldönteni, hogy az utasok vagy a „pilóták” élvezték jobban a száguldást az Opelekkel. 
A nap egyik látványos elemeként Szalay a bivalyerõs Opel Mokkával legyorsulta a Hungaroring célegyenesében az OPC Astrát vezetõ, a német túraautó bajnokságban (DTM) vitézkedõ Winkelhockot – a közönség nagy örömére. 

„Opel-párosként nekünk mindenképp itt volt a helyünk, de akkor is eljöttem volna, ha csupán a Legendák versenyére hívnak, mert fontosnak tartom, hogy segítsünk a hátrányos helyzetû gyerekeknek, hiszen õk nem képesek magukon segíteni. Egyébként is nagyon élveztem az Opel-napot, sokan eljöttek, az idõjárással is szerencsénk volt, és ahogy láttam, mindenki megtalálta a neki való szórakozást” – mondta Szalay Balázs. 
Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27