LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Legendák találkozása

Opel családi nap a Hungaroringen, legyél a vendégünk!  Az Opel Dakar Team a sivatag és a sáros-földes terep után aszfaltra vált – persze, csak átmenetileg.

A világ leghosszabb és legnehezebb terepversenyén edzõdött csapat, vagyis a magyar bajnoki címvédõ Szalay Balázs és Bunkoczi László részt vesz május 14-én az Opel Családi Születésnapján a Hungaroringen, amelyet abból az alkalomból tartanak, hogy húszéves az Opel Magyarország.

A rendezvény keretében az Opel Antara jobb oldali ülésében próbálhatják ki az érdeklõdõk a Dakar-élményt, de lesz élménybeszámoló is a sivatagi kalandokból. A Ringre látogatók élvezhetik a Talmácsi Motorosiskola bemutatóját, de lesz triálbemutató, Opel-szépségverseny és még jó néhány érdekes program.

Az autókedvelõk közelrõl is megnézhetik, megsimogathatják a tökéletes állapotban lévõ, idén száz éves Opel Torpedót, és kint lesz az Ringen az elsõ magyar gyártású Opel Astra is, amelyet annak idején (1992-ben) Antall József miniszterelnök vezetett le a szentgotthárdi gyártósorról.

Nemcsak a férfiaknak szólnak azonban a programok: Veres Zoltán mûrepülõ bemutatót tart, a tûzoltók a munkájukból adnak ízelítõt és egész nap koncertek várják a kicsiket és a nagyokat – a zenei élményt este a Tankcsapda-koncert koronázza meg.

A programok délelõtt 10 órától 18.30-ig tartanak – a nagy koncert pedig 19 órakor kezdõdik az elõ zenekarral.

További információ: legendak.com

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02