LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Legyél te is autóversenyzõ!
Az Opel Dakar Team nem csupán a felnõtteket, a gyerekeket is igyekszik maga mellé állítani. S nem csak azért, hogy nõjön a drukkerek száma (bár nyilván ez is fontos), hanem azért is, hogy esetleg nõjön az autóversenyzõk száma, hogy legyen utánpótlás. 

Ezért aztán a csapat 450 lóerõs MAN versenykamionját kiállítják a szeptember 13-14-én tartandó Nagy Sportágválasztón, ahol a gyerekek közelrõl is megnézhetik, sõt, a szerencsésebbek bele is ülhetnek. 
Bunkoczi László, aki navigátorként Szalay Balázs mellett ülve bejárta már a világ legkülönbözõbb sivatagjait, pénteken élménybeszámolót tart a gyerekeknek arról, hogy milyen a dûnéken autózni, hogy miként lehet átvészelni, ha az ember napokig nem fürdik és közben három-négy órákat alszik, hogy milyen szépségeket és buktatókat rejt a Dakar-rali. 
„Nekem is érdekes élmény lesz a sportágválasztó, hiszen a gyerekeket nyilván egészen más dolgok érdeklik az autósportból, mint a felnõtteket. Kíváncsi vagyok, milyen kérdések várnak majd rám, de mivel a benzingõz megszállottja vagyok, megpróbálok majd nekik kedvet csinálni a technikai sportokhoz” – mondta Bunkoczi, aki a csapat egyik támogatója, a Carrera jóvoltából még ajándékot is visz az autózást kedvelõ gyerekeknek. 
A Nagy Sportágválasztót a Merkapt sporttelepen tartják meg (X. kerület, Maglódi út 12/A) pénteken és szombaton, s a tervek szerint több mint 80 sportág képviselõi – köztük olimpiai bajnokok és olimpikonok – népszerûsítik a saját „választottjukat”.
Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27