LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Legyél te is autóversenyzõ!
Az Opel Dakar Team nem csupán a felnõtteket, a gyerekeket is igyekszik maga mellé állítani. S nem csak azért, hogy nõjön a drukkerek száma (bár nyilván ez is fontos), hanem azért is, hogy esetleg nõjön az autóversenyzõk száma, hogy legyen utánpótlás. 

Ezért aztán a csapat 450 lóerõs MAN versenykamionját kiállítják a szeptember 13-14-én tartandó Nagy Sportágválasztón, ahol a gyerekek közelrõl is megnézhetik, sõt, a szerencsésebbek bele is ülhetnek. 
Bunkoczi László, aki navigátorként Szalay Balázs mellett ülve bejárta már a világ legkülönbözõbb sivatagjait, pénteken élménybeszámolót tart a gyerekeknek arról, hogy milyen a dûnéken autózni, hogy miként lehet átvészelni, ha az ember napokig nem fürdik és közben három-négy órákat alszik, hogy milyen szépségeket és buktatókat rejt a Dakar-rali. 
„Nekem is érdekes élmény lesz a sportágválasztó, hiszen a gyerekeket nyilván egészen más dolgok érdeklik az autósportból, mint a felnõtteket. Kíváncsi vagyok, milyen kérdések várnak majd rám, de mivel a benzingõz megszállottja vagyok, megpróbálok majd nekik kedvet csinálni a technikai sportokhoz” – mondta Bunkoczi, aki a csapat egyik támogatója, a Carrera jóvoltából még ajándékot is visz az autózást kedvelõ gyerekeknek. 
A Nagy Sportágválasztót a Merkapt sporttelepen tartják meg (X. kerület, Maglódi út 12/A) pénteken és szombaton, s a tervek szerint több mint 80 sportág képviselõi – köztük olimpiai bajnokok és olimpikonok – népszerûsítik a saját „választottjukat”.
Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22