LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Lomha jószágok elõzgetésével is 21. hely

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a szenzációs 21. helyen végzett a Copiapó és Antofagasta közti szelektív szakaszon, amely gyors ritmusváltásokat igényelt a versenyzõktõl, ugyanis a homokos és köves szakaszok folyamatosan váltogatták egymást.

“Nagyon kemény hátulról indulni, mert majdnem az összes lassú autó és kamion elõttünk volt. Ráadásul az elsõ kétszáz kilométeren rettenetesen nehéz volt elõzni a por miatt, de azután szerencsére kitisztult a kép – mondta az Opel Antarával száguldó Szalay. – Miután a gyengébb versenyzõket leküzdöttük, már egy kicsit jobb volt a helyzet.”
Maga a szakasz nagyon nehéz volt, a páros mindkét tagja alaposan elfáradt, hiszen nem elég, hogy folyamatosan tempót kellett váltani, azért a rendezõk sok-sok mély homokos talajt (fesh-fesh-t) is beiktattak a programba.
“Gyorsan jöttünk, de végig szem elõtt tartottuk, hogy nehogy baja legyen az autónknak – adta meg Szalay a jó szereplés receptjét. – Vigyázni is kellett, mert a szakasz elsõ kétszázharminc és utolsó negyven kilométere borzasztóan köves volt, vagyis defektveszélyes. Az eredménnyel és a nappal összességében elégedett vagyok, ha nem lett volna elõttünk az a sok lomha jószág, akár még elõrébb is végezhettünk volna, mert végre volt egy jó napunk.”
Az Opel Dakar Team kettõse egyébként ezzel a remek szerepléssel a 35. helyre jött fel az összetettben.

A csapat kamionos triójának, a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc összeállítású egységnek is nagyon feküdt ez a fajta technikás, változatos pálya, mert bár a MAN-legénység az egy WPM-pont kihagyása miatt (az ötórás büntetés ellenére) majdnem az utolsó helyen indult. Ehhez képest a kamionos mezõny 27. helyén végzett.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12