LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Lovakra cseréli a lóerõket – átmenetileg

Szalay Balázs ha átmenetileg is, de lovakra cseréli a lóerõket, s a 395 „paci” helyett a hét végén beéri kettõvel – a 12. Dakar-ralijára készülõ magyar versenyzõ ugyanis rajthoz áll a Nemzeti Vágtán.

A Lóerõk napján már megállapítottam, hogy szeretek lovazni – mondta Szalay. – Így azután, amikor Lázár Zoli szólt, hogy lenne lehetõség újra fogatot hajtani, azonnal igent mondtam. Autó is, kereke is van, gyorsan is lehet vele menni – egyértelmû, hogy közel áll a szívemhez. Mondjuk azt megemlítettem Zolinak, hogy tudnék a kocsiba szerelni egy speciális lengéscsillapítót, hogy ne verjem oda állandóan a térdemet, de ezt az ötletemet visszaverte.”

Azt már tudjuk, hogy Szalay remekül bánik a lóerõkkel (úgy szelídíti a bivalyerõs Opel Antarát, hogy öröm nézni), s amikor azt kérdeztük, vajon a lovak is hallgatnak-e rá, azt válaszolta, hogy jól betanított lipicai lovakról beszélünk, amelyek úgy viselkednek, mint a kezes bárányok.

„Az edzéseken Lázár Zoli, vagyis Lázár Zoltán fogathajtó világbajnok volt a segédhajtóm, ami megkönnyítette a dolgomat, de szerintem ezek a lovak kis túlzással maguktól is végigmennek a pályán, csak engednem kell õket kibontakozni” – mondta Szalay, akit a Fogatvágta sztárfutamon láthatnak a nézõk.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12