LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Már a 12.helyen Szalay Balázsék!

Titkos álma válhat valóra az Opel Antarát kormányzó egységnek. Az Opel Antara RR-es egység fantasztikus délutáni gyorsot futott, a 13. helyen zárta a Tapolca írányába kijelölt szelektívet. Mindez azt jelenti, hogy a délelõtti technikai problémák ellenére továbbra is a legjobb magyar egység a Szalay Dakar Team duója és a hátralévõ másfél napban Szalay Balázsék megcélozzák a legjobb tízbe kerülést.

Tehát, mint a bevezetõbõl kiderült, délelõtt, délután folytatódott az 5. napon a Közép-Európa-rali.

A Jutaspusztán tartott délelõtti 157 km-es gyorson még úgy tûnt, hogy nem lesz ennyire jó napja az egységnek, mivel 10 km-nél lecsúszott az ékszíj Szalay Balázsék Opel Antarájáról, így az összetettben – akkor még – a legjobb magyar párosként 14. egységnek szerelnie kellett és ezzel majd 10 percet veszített. A víz természetesen felforrt, de Tóth György és Szalay Balázs, ha nehezen is, de orvosolta a problémát. Az idõvesztesség ellenére továbbra is a legjobb magyar egységként várta a folytatást a Szalay Dakar Team párosa, amely a többiek gondjai miatt megtartotta remek 14. helyet.

Szalay Balázs délelõtt elmondta, hogy “kedvetlenné váltam, amikor szerelnünk kellett, mert addig minden jól ment. A kedvetlenségem szerencsére csak addig tartott, amíg nem kezdtük meg a felzárkózást, mert akkor újra elkapott a vadászláz.”

A délelõtt szenzációját az összetettben szerdán még 2. dél-afrikai Ginile De Villiers hatalmas esése és ezzel együtt, kiesése jelentette. Hullik a mezõny rendesen. Délután viszont semmilyen technikai probléma nem hátráltatta Szalay Balázsékat, akik kiváló tempóban autóztak:

“Nagyon jól indult a gyorsasági, semmi problémánk nem volt. 10 km-nél már elõztünk egyet és 30 km-nél utolértük Palik Lacit. Meg is elõztük volna, de sajnos olyan nagy volt a por a pálya második részén, hogy nem tudtunk kibújni mellõle. Nem szándékosan,de alaposan feltartott bennünket, rengeteg idõt veszítettük. Mostantól valóban a legjobb 10 közé kerülés a célunk, amit csak titkon mertem remélni a verseny kezdetén, hiszen nagyon erõs csapatokkal versenyzünk.”

A regionális MOL DAKAR TEAM horvát párosa, a Saskin, Frcko kettõs egész nap gondokkal bajlódott, délután kigyulladt az autójuk. A tûzet végül eloltották, de vélhetõen befejezik a versenyt.

Az ötödik nap után az autósoknál Stephan Peterhanselt 22 másodpercre megközelítette Carlos Sainz. “Nani” Roma a 3.

A motorosoknál a francia Casteu majd öt perccel vezet. A MOL DAKAR TEAM motorosa, a romániai Gyenes Emanuel technikai gondok miatt visszaesett a 24. helyre.

A kamionosok délutáni szelektívét törölték, délelött azonban jól ment a Darázsi, Bahor, Kis egység. Az MAN-t kormányzó hármas a 13. helyen zárta szakaszt, az összetetben pedig jelenleg a 11.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27