LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Már a 12.helyen Szalay Balázsék!

Titkos álma válhat valóra az Opel Antarát kormányzó egységnek. Az Opel Antara RR-es egység fantasztikus délutáni gyorsot futott, a 13. helyen zárta a Tapolca írányába kijelölt szelektívet. Mindez azt jelenti, hogy a délelõtti technikai problémák ellenére továbbra is a legjobb magyar egység a Szalay Dakar Team duója és a hátralévõ másfél napban Szalay Balázsék megcélozzák a legjobb tízbe kerülést.

Tehát, mint a bevezetõbõl kiderült, délelõtt, délután folytatódott az 5. napon a Közép-Európa-rali.

A Jutaspusztán tartott délelõtti 157 km-es gyorson még úgy tûnt, hogy nem lesz ennyire jó napja az egységnek, mivel 10 km-nél lecsúszott az ékszíj Szalay Balázsék Opel Antarájáról, így az összetettben – akkor még – a legjobb magyar párosként 14. egységnek szerelnie kellett és ezzel majd 10 percet veszített. A víz természetesen felforrt, de Tóth György és Szalay Balázs, ha nehezen is, de orvosolta a problémát. Az idõvesztesség ellenére továbbra is a legjobb magyar egységként várta a folytatást a Szalay Dakar Team párosa, amely a többiek gondjai miatt megtartotta remek 14. helyet.

Szalay Balázs délelõtt elmondta, hogy “kedvetlenné váltam, amikor szerelnünk kellett, mert addig minden jól ment. A kedvetlenségem szerencsére csak addig tartott, amíg nem kezdtük meg a felzárkózást, mert akkor újra elkapott a vadászláz.”

A délelõtt szenzációját az összetettben szerdán még 2. dél-afrikai Ginile De Villiers hatalmas esése és ezzel együtt, kiesése jelentette. Hullik a mezõny rendesen. Délután viszont semmilyen technikai probléma nem hátráltatta Szalay Balázsékat, akik kiváló tempóban autóztak:

“Nagyon jól indult a gyorsasági, semmi problémánk nem volt. 10 km-nél már elõztünk egyet és 30 km-nél utolértük Palik Lacit. Meg is elõztük volna, de sajnos olyan nagy volt a por a pálya második részén, hogy nem tudtunk kibújni mellõle. Nem szándékosan,de alaposan feltartott bennünket, rengeteg idõt veszítettük. Mostantól valóban a legjobb 10 közé kerülés a célunk, amit csak titkon mertem remélni a verseny kezdetén, hiszen nagyon erõs csapatokkal versenyzünk.”

A regionális MOL DAKAR TEAM horvát párosa, a Saskin, Frcko kettõs egész nap gondokkal bajlódott, délután kigyulladt az autójuk. A tûzet végül eloltották, de vélhetõen befejezik a versenyt.

Az ötödik nap után az autósoknál Stephan Peterhanselt 22 másodpercre megközelítette Carlos Sainz. “Nani” Roma a 3.

A motorosoknál a francia Casteu majd öt perccel vezet. A MOL DAKAR TEAM motorosa, a romániai Gyenes Emanuel technikai gondok miatt visszaesett a 24. helyre.

A kamionosok délutáni szelektívét törölték, délelött azonban jól ment a Darázsi, Bahor, Kis egység. Az MAN-t kormányzó hármas a 13. helyen zárta szakaszt, az összetetben pedig jelenleg a 11.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02