LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Megasztárok Opel-kalandja

“Jujj, mik ezek a gombok! Benji, nézd, mennyi kütyü!” – penderült oda Szakos Andrea az éppen megérkezõ, sivatagot is megjárt Opel Antara mellé, mintha csak egy új, izgalmas játék lenne, s lelkesen mutogatta Megasztáros társának, Burgess Benjinek, mennyivel másabb egy vérbeli versenyautó, mint az utcai verdák.

Közben Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája tartott rögtönzött „idegenvezetést”, lelkesen magyarázta, mi micsoda az autóban, amelyet azután hamarosan ki is próbálhattak a fiatal énekesek. A tavalyelõtti magyar terepralibajnok pedig gondoskodott róla, hogy élvezzék is a száguldást: nem hagyott ki egyetlen gödröt vagy ugratót sem, semmilyen tereptárgyat, amelyen meg lehetett mutatni, mire képes ez az érces hangú versenygép.
 „Eszméletlen volt, nagyon élveztem, amúgy is minden gyors járgányt szeretek. Persze, vezetni biztos sokkal jobb – kacsintott Szakos Andi, akit az lepett meg a legjobban, hogy a kocsi képes volt mindenen keresztülmenni. – Eddig még csak szimulátorral versenyeztem, de abban persze egészen más az összhatás, ez sokkal, de sokkal izgalmasabb volt” – lelkendezett Andi, aki egy egészen új alkalmazását is felfedezte az Antarának, a szeles, hûvös idõben kézmelegítõnek tökéletes a motorháztetõ…

Nos, kissé költséges kézmelegítõ, de kétségtelenül alkalmas erre is.
Szalay azért inkább versenyzésre használja (épp a hétvégén lett vele harmadik a külföldi versenyzõkkel kiegészülõ országos bajnoki mezõnyben), s ezt õszinte örömmel konstatálta Burgess Benji is. A fiatalember lazán reggelizett közvetlenül a „menet” elõtt, azt mondta, az õ gyomra mindent kibír, a Vidámparkban is õ próbálja ki a legextrémebb játékokat. Nos, ez most egy kicsit más volt, de Benji jól bírta a „kiképzést”, sõt fülig ért a szája, s õszinte, gyermeki áhítattal kérte arra a TV2 stábját és Szalayt, hogy menjenek még egyet. Persze, nem lehetett nem teljesíteni a kérését, mentek még egyet, vagy inkább másfelet…
„Eszméletlen volt! Ezek után már tényleg alig várom, hogy megszerezzem a jogosítványomat” – mondta Benji.

Nem is csoda, hiszen menet közben  kötöttek egy megállapodást Szalayval. „Megígértem Benjinek, ha megszerzi a jogosítványt, mehet egyet az autómmal” – mondta Szalay, aki ilyen rövid idõ alatt is nagyon megkedvelte a fiatal énekest.
„Ennek a napnak az emléke, az érzés, az élmény mindig megmarad az emlékezetemben. S talán egyszer a versenyzést is lesz alkalmam kipróbálni” – mondta Szakos Andi, amire reagálva az Opel-pilóta némi óvatosságra intette:

„Az autóversenyzés is olyan, mint az éneklés. Folyamatosan kell megtanulni, végig kell járni a lépcsõfokokat, lassacskán belerázódni. Szóval ha javasolhatom, elsõre ne egy ilyen nagy autóval kezdj gyorsan menni, hanem inkább gokarttal és lépésrõl lépésre haladj…” – mondta Szalay, majd néhány szó esett még az éneklésrõl, a Megasztár következõ adásáról, a választott dalokról, és szépen lassan mindenki visszazökkent a megszokott kerékvágásba.
Újra lelassult (már legalábbis a közlekedés szempontjából) a világ.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12