LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Megható tesztkör
Szalay Balázs pontosan tudja, mit tud adni a tereprali, hiszen majd’ húsz éve, hogy szerelembe esett a sportággal, s azóta képtelen szabadulni. Az elképesztõ kalandokat, a nehéz feladatokat, a pokoli fárasztó Dakar-napokat látva mégis olykor nehéz elmondani, mi ebben olyan nagyon jó. Könnyebb megosztani az élményt, ezért Szalay is gyakran választja azt a megoldást, hogy néhány szerencsést elvisz egy élménykörre az Opel Antarával, hogy õk is megérezhessék, mi a jó a terepraliban.

Nos, a legutóbbi teszt nemcsak a „vendégnavigátornak”, hanem a Dakar-ralit tizenegyszer megjáró Szalaynak is maradandó élményt nyújtott – ezúttal egy olyan hölgy ült mellette a jobb egyben, akinek élete vágya volt, hogy kipróbálhasson egy ilyen érces hangú, erõs versenyautót, mint az Antara.
Sáfrány Anita a borzalmas, 2006-os augusztus 20-ai vihar során sérült meg – rádõlt egy fa, aminek következtében a csinos lány deréktól lefelé lebénult. Õ azonban nem adta fel – kipróbál mindenféle extrém sportokat, így jutott el az Opel Dakar Team tesztjére is. Az élménykör után fülig ért a szája.
Életem legnagyobb élménye volt ez a néhány perc, szinte éreztem, hogy bizsereg a lábam, pedig ilyesmit már régóta nem éreztem” – mondta Anita a könnyeivel küszködve, de jó volt látni, hogy örömében sírt.

Ettõl persze Szalay is meghatódott, és mesélt Anitának egy spanyol versenyzõrõl, Isidre Esteve-Pujolról, aki motoros volt, de egy enduro-balesetben megbénult deréktól lefelé, ám ez nem szegte kedvét, két évvel késõbb már autóval állt ott a Dakar rajtjánál. Akkor volt egy kis gond, amikor ásni kell a homokban (mert ez a szerep akkor egyedül a navigátorra hárult), de ezt leszámítva remekül mûködött együtt a páros.

Szalayék ezután élesben is tesztelték az autót Inárcs környékén (az egyik Antara volánja mögé Kedves Ferenc ült, hogy elsõ kézbõl szerezzen tapasztalatot a versenygéppel), hiszen hamarosan kezdõdik az országos bajnoki sorozat, amelyen szeretnének ismét a topversenyzõk között küzdeni.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27