LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Megható tesztkör
Szalay Balázs pontosan tudja, mit tud adni a tereprali, hiszen majd’ húsz éve, hogy szerelembe esett a sportággal, s azóta képtelen szabadulni. Az elképesztõ kalandokat, a nehéz feladatokat, a pokoli fárasztó Dakar-napokat látva mégis olykor nehéz elmondani, mi ebben olyan nagyon jó. Könnyebb megosztani az élményt, ezért Szalay is gyakran választja azt a megoldást, hogy néhány szerencsést elvisz egy élménykörre az Opel Antarával, hogy õk is megérezhessék, mi a jó a terepraliban.

Nos, a legutóbbi teszt nemcsak a „vendégnavigátornak”, hanem a Dakar-ralit tizenegyszer megjáró Szalaynak is maradandó élményt nyújtott – ezúttal egy olyan hölgy ült mellette a jobb egyben, akinek élete vágya volt, hogy kipróbálhasson egy ilyen érces hangú, erõs versenyautót, mint az Antara.
Sáfrány Anita a borzalmas, 2006-os augusztus 20-ai vihar során sérült meg – rádõlt egy fa, aminek következtében a csinos lány deréktól lefelé lebénult. Õ azonban nem adta fel – kipróbál mindenféle extrém sportokat, így jutott el az Opel Dakar Team tesztjére is. Az élménykör után fülig ért a szája.
Életem legnagyobb élménye volt ez a néhány perc, szinte éreztem, hogy bizsereg a lábam, pedig ilyesmit már régóta nem éreztem” – mondta Anita a könnyeivel küszködve, de jó volt látni, hogy örömében sírt.

Ettõl persze Szalay is meghatódott, és mesélt Anitának egy spanyol versenyzõrõl, Isidre Esteve-Pujolról, aki motoros volt, de egy enduro-balesetben megbénult deréktól lefelé, ám ez nem szegte kedvét, két évvel késõbb már autóval állt ott a Dakar rajtjánál. Akkor volt egy kis gond, amikor ásni kell a homokban (mert ez a szerep akkor egyedül a navigátorra hárult), de ezt leszámítva remekül mûködött együtt a páros.

Szalayék ezután élesben is tesztelték az autót Inárcs környékén (az egyik Antara volánja mögé Kedves Ferenc ült, hogy elsõ kézbõl szerezzen tapasztalatot a versenygéppel), hiszen hamarosan kezdõdik az országos bajnoki sorozat, amelyen szeretnének ismét a topversenyzõk között küzdeni.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16