LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Megható tesztkör
Szalay Balázs pontosan tudja, mit tud adni a tereprali, hiszen majd’ húsz éve, hogy szerelembe esett a sportággal, s azóta képtelen szabadulni. Az elképesztõ kalandokat, a nehéz feladatokat, a pokoli fárasztó Dakar-napokat látva mégis olykor nehéz elmondani, mi ebben olyan nagyon jó. Könnyebb megosztani az élményt, ezért Szalay is gyakran választja azt a megoldást, hogy néhány szerencsést elvisz egy élménykörre az Opel Antarával, hogy õk is megérezhessék, mi a jó a terepraliban.

Nos, a legutóbbi teszt nemcsak a „vendégnavigátornak”, hanem a Dakar-ralit tizenegyszer megjáró Szalaynak is maradandó élményt nyújtott – ezúttal egy olyan hölgy ült mellette a jobb egyben, akinek élete vágya volt, hogy kipróbálhasson egy ilyen érces hangú, erõs versenyautót, mint az Antara.
Sáfrány Anita a borzalmas, 2006-os augusztus 20-ai vihar során sérült meg – rádõlt egy fa, aminek következtében a csinos lány deréktól lefelé lebénult. Õ azonban nem adta fel – kipróbál mindenféle extrém sportokat, így jutott el az Opel Dakar Team tesztjére is. Az élménykör után fülig ért a szája.
Életem legnagyobb élménye volt ez a néhány perc, szinte éreztem, hogy bizsereg a lábam, pedig ilyesmit már régóta nem éreztem” – mondta Anita a könnyeivel küszködve, de jó volt látni, hogy örömében sírt.

Ettõl persze Szalay is meghatódott, és mesélt Anitának egy spanyol versenyzõrõl, Isidre Esteve-Pujolról, aki motoros volt, de egy enduro-balesetben megbénult deréktól lefelé, ám ez nem szegte kedvét, két évvel késõbb már autóval állt ott a Dakar rajtjánál. Akkor volt egy kis gond, amikor ásni kell a homokban (mert ez a szerep akkor egyedül a navigátorra hárult), de ezt leszámítva remekül mûködött együtt a páros.

Szalayék ezután élesben is tesztelték az autót Inárcs környékén (az egyik Antara volánja mögé Kedves Ferenc ült, hogy elsõ kézbõl szerezzen tapasztalatot a versenygéppel), hiszen hamarosan kezdõdik az országos bajnoki sorozat, amelyen szeretnének ismét a topversenyzõk között küzdeni.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12