LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Michelisz, Kiss és Szalay a Mikulásgyár Grand Prix-n

Mikulás-sapkás gyerekek vették birtokba a Hungaroring célegyenesét és boxait vasárnap. Hazánk Formula–1-es versenypályája az idén csatlakozott a Mikulásgyár kezdeményezéséhez, megnyitott egy gyûjtõpontot a kapuin belül, s az egészet megfejelte azzal, hogy hagyományteremtõ szándékkal megrendezte a Mikulásgyár Grand Prix-t, amelyen hazánk legismertebb autóversenyzõi segédkeztek a célegyenesben megtartott akadályverseny sikeres lebonyolításában. A kommentátor és hangulatfelelõs Szujó Zoltán és Rákóczi Ferenc volt.

A túraautó-világbajnokságon ezüstérmet szerzõ Michelisz Norbert egyenesen a párizsi díjkiosztó gáláról érkezett, hogy elrajtoltassa a versenyt, nehéz volt eldönteni, hogy a gyerekek azt élvezik jobban, hogy közös fotót készíthetnek vele, vagy azt, hogy futhatnak a legendás aszfaltcsíkon. Michelisz rajtoltatott, Kiss Norbert kamionos Európa-bajnok irányított a fordulóban, a célban pedig a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt és Dakarra készülõ Szalay Balázs adta át a nyeremény Mikulás-sapkákat a futóknak.
„A gyerekek nagyon bátrak és elszántak, ami nem csupán a futóverseny során derült ki, hanem akkor is, amikor habozás nélkül beszálltak a tûzoltó-autó kosarába, hogy feldíszítsék a Ring karácsonyfáját. Bevallom, bíztam benne, hogy nekem ezt nem kell megtennem, mert tériszonyom van. Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam ehhez a kezdeményezéshez, s hogy játékos formában az õ figyelmüket is felhívhattuk a közlekedésbiztonság fontosságára” – mondta Michelisz Norbert, aki Gyulay Zsolttal együtt beállt babgulyást, illetve kakaós csigát porciózni a versengésben elfáradt gyerekeknek.
„A Hungaroring számára fontos a társadalmi szerepvállalás, a szezon során jó néhányszor szervezünk olyan aktivitást, amelynek a fõszereplõi gyerekek, s most is jó érzés volt látni, mekkora örömet szereztünk a családoknak. Bár a kisvonat szokatlan jármû a Hungaroringen, látva a sikerét, lehet, hogy állandósítjuk” – viccelõdött Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, de azt õ is belátta, hogy a legnépszerûbb program mégiscsak az volt, hogy tûzoltó-autó kosarából lehetett karácsonyfát díszíteni.
„Én még mindig hiszek a Mikulásban” – mosolygott kamionos Európa-bajnokunk Kiss Norbert, s csatlakozott hozzá a Dakar-ralira készülõ Szalay Balázs is, aki elárulta, õ még az idén is kitette az ablakba a csizmáját, s kapott is bele csoki Mikulást. A Dakar-ralin ezzel óvatosabban bánik, ugyanis elõfordult a sivatagban, hogy aki a sátrán kívül hagyta a csizmáját, reggelre kelve nem ajándékot, hanem skorpiót talált benne.
Ilyesmitõl most nem kellett tartani, igaz, a téli idõben nem is akarta senki levenni a csizmáját. Helyette elmentek kisvonatozni, vagy Hop on, Hop off busszal járták be a pálya aszfaltcsíkját, terepjárókkal a Hungaroring vadregényes erdejét, vagy éppen a fûtött boxokban találták meg az õket legjobban szórakoztató programot – részeg-szemüveges vezetést, kerékcsere-szimulátort, Mikulás-keresõ versenyt. Hatalmas tetszést aratott, hogy az egyik boxban állt egy piros autó – no nem a Télapó szánja, hanem egy valódi Ferrari. No meg a Gender Racing két Formula–Renault-ja, amelyeket közelrõl is szemügyre vehettek a gyerekek.
„Látszik, hogy ebben a programban a szívük-lelkük benne volt” – köszönte meg a programot az egyik nagycsaládos apuka, jelezve, hogy a Mikulásgyár Grand Prix résztvevõi nagyon jól érezték magukat a különleges eseményen.
A Hungaroringen kialakított Mikulásgyár gyûjtõponton továbbra is várják az ajándékokat a tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat. A gyûjtõpont december 22-éig hétfõtõl szombatig 9.00 és 17.00 óra között tart nyitva a mogyoródi versenypályán.
Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27