LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Nem csak traffipaxok várták itthon a versenyzõket!

Nem csak traffipaxok várták itthon a versenyzõket!

Debrecenbõl indult és a Veszprém mellett fejezte be a napot a Közép-Európa-rali mezõnye. Az autósoknál Szalay Balázs és az Opel Antara RR délután és az összetettben is a legjobb magyar versenyzõ.

Újra Magyarországon versenyez a Közép-Európa-rali mezõnye, amely szinte magával hozta az esõt Erdélybõl: a Dabas környéki 62 km-es délelõtti gyorsról szakadó esõben jöttek ki a versenyzõk, köztük a Szalay Dakar Team egységei is. Ezt megelõzõen azonban reggel Debrecenbõl indult a mezõny, ahol az idõjárásra még nem lehetett panasz, de emellett az is kimondottan jól eshetett a mezõny tagjainak, hogy a város utcáin rengetegen várták Õket. Összességében megállapítható, hogy mindenki kíváncsi a versenyre és annak részvevõire, hiszen a Hõsök terén is több ezren, Debrecenben is hasonló számban figyelték a terepralisokat. Amennyiben nem csupán a nagyvárosokból indulunk ki és csak a mai napot vesszük figyelembe, az is elmondható: a kisebb településeken is százak várták a hazánkban is töretlenül népszerû versenyzõket, no meg a magyarokat.

Azokat a magyarokat, akik közül a Szalay Balázs, Tóth György duó a 19. helyen jött ki a délelõtti gyorsról és Szalay Balázs mindenkit megnyugtatott a Kardos-tanya mellett kialakított szerviz parkban, hogy “biztonsági autózásra törekedünk, mert most jönnek majd a hosszabb Veszprém környéki szakaszok, ahol azért még érdemes lesz odafigyelni”. Az Opel Antara RR versenyzõje is említést tett a nézõkrõl, amikor elmondta, hogy “nagyon jó látni, hogy milyen sokan kíváncsiak ránk, mennyien szeretnének egy-egy közös fotót készíteni a menõkkel vagy éppen velünk. Örülök, hogy sikerült Magyarországra hoznunk ezt a versenyt.”

Balázs annyira örült, hogy délután ismét õ lett a leggyorsabb magyar autós, ami azt jelenti, hogy a szelektíven elért remek 14. helyezése az összetettben is a 14. helyet jelenti az Opel Antara RR számára. A versenyben a francia Stephan Peterhansel áll az élen, de a dél-afrikai Giniel De Villiers 1 perc 44 másodperccel elmaradva üldözi. A napot egyébként az összetettben kevesebb négy perces hátránnyal (3:54 sec) 5. spanyol Carlos Sainz nyerte.

A motorosoknál a francia Cyril Despres feltámadt és megnyerte a szerdai napot, de az összetettben honfitársa David Casteu vezet, igaz már csak 1 perc 28 másodperccel elõzi meg a szlovák Jaroslav Katrinakot. A MOL Dakar Team versenyzõje, a romániai Gyenes Emanuel a szakaszt és a napot is a kilencedik helyen zárta. Továbbra is kiválóan halad tehát a regionális csapat motorosa.

A kamionosoknál a holland Hans Stacey MAN kamionjával vezet, Darázsi Zsolték a legjobb magyar egység – szintén MAN-t hajtva -, de pontos eredményrõl majd csak késõbb számolhatunk be. Az viszont bizonyos, hogy Bahor Bea, Darázsi újdonsült navigátora bírja a “kiképzést”, hiszen nem törõdve a fájdalmakkal, nagy kedvvel versenyez:

– Most éppen a vállam sérült meg, de bekapok egy fájdalomcsillapítót és megyünk tovább – mutat a vállán lévõ nagyobb dudorra a kiváló navigátor. – Azért más a kamion, mint a rali autó, de élvezem! – mondta Bahor Bea és beszállt a Szalay Dakar Team kamionjába.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16