LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Nem csak traffipaxok várták itthon a versenyzõket!

Nem csak traffipaxok várták itthon a versenyzõket!

Debrecenbõl indult és a Veszprém mellett fejezte be a napot a Közép-Európa-rali mezõnye. Az autósoknál Szalay Balázs és az Opel Antara RR délután és az összetettben is a legjobb magyar versenyzõ.

Újra Magyarországon versenyez a Közép-Európa-rali mezõnye, amely szinte magával hozta az esõt Erdélybõl: a Dabas környéki 62 km-es délelõtti gyorsról szakadó esõben jöttek ki a versenyzõk, köztük a Szalay Dakar Team egységei is. Ezt megelõzõen azonban reggel Debrecenbõl indult a mezõny, ahol az idõjárásra még nem lehetett panasz, de emellett az is kimondottan jól eshetett a mezõny tagjainak, hogy a város utcáin rengetegen várták Õket. Összességében megállapítható, hogy mindenki kíváncsi a versenyre és annak részvevõire, hiszen a Hõsök terén is több ezren, Debrecenben is hasonló számban figyelték a terepralisokat. Amennyiben nem csupán a nagyvárosokból indulunk ki és csak a mai napot vesszük figyelembe, az is elmondható: a kisebb településeken is százak várták a hazánkban is töretlenül népszerû versenyzõket, no meg a magyarokat.

Azokat a magyarokat, akik közül a Szalay Balázs, Tóth György duó a 19. helyen jött ki a délelõtti gyorsról és Szalay Balázs mindenkit megnyugtatott a Kardos-tanya mellett kialakított szerviz parkban, hogy “biztonsági autózásra törekedünk, mert most jönnek majd a hosszabb Veszprém környéki szakaszok, ahol azért még érdemes lesz odafigyelni”. Az Opel Antara RR versenyzõje is említést tett a nézõkrõl, amikor elmondta, hogy “nagyon jó látni, hogy milyen sokan kíváncsiak ránk, mennyien szeretnének egy-egy közös fotót készíteni a menõkkel vagy éppen velünk. Örülök, hogy sikerült Magyarországra hoznunk ezt a versenyt.”

Balázs annyira örült, hogy délután ismét õ lett a leggyorsabb magyar autós, ami azt jelenti, hogy a szelektíven elért remek 14. helyezése az összetettben is a 14. helyet jelenti az Opel Antara RR számára. A versenyben a francia Stephan Peterhansel áll az élen, de a dél-afrikai Giniel De Villiers 1 perc 44 másodperccel elmaradva üldözi. A napot egyébként az összetettben kevesebb négy perces hátránnyal (3:54 sec) 5. spanyol Carlos Sainz nyerte.

A motorosoknál a francia Cyril Despres feltámadt és megnyerte a szerdai napot, de az összetettben honfitársa David Casteu vezet, igaz már csak 1 perc 28 másodperccel elõzi meg a szlovák Jaroslav Katrinakot. A MOL Dakar Team versenyzõje, a romániai Gyenes Emanuel a szakaszt és a napot is a kilencedik helyen zárta. Továbbra is kiválóan halad tehát a regionális csapat motorosa.

A kamionosoknál a holland Hans Stacey MAN kamionjával vezet, Darázsi Zsolték a legjobb magyar egység – szintén MAN-t hajtva -, de pontos eredményrõl majd csak késõbb számolhatunk be. Az viszont bizonyos, hogy Bahor Bea, Darázsi újdonsült navigátora bírja a “kiképzést”, hiszen nem törõdve a fájdalmakkal, nagy kedvvel versenyez:

– Most éppen a vállam sérült meg, de bekapok egy fájdalomcsillapítót és megyünk tovább – mutat a vállán lévõ nagyobb dudorra a kiváló navigátor. – Azért más a kamion, mint a rali autó, de élvezem! – mondta Bahor Bea és beszállt a Szalay Dakar Team kamionjába.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27