LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Németh Ottó: A tehetség kevés, muszáj felkészülni
Ha sport, akkor küzdelem, és jó esetben sikerek… 

Ha sikerek, akkor Siker-nap. 
Az Opel Dakar Team sem hiányozhatott a hét végén, a Papp László Sportarénában megtartott rendezvényrõl, a Siker-napról. Az Aréna elõtt az érkezõk megcsodálhatták a Szalay Balázs, Bunkoczi László Dakar-páros gyönyörû, és méregerõs Opel Mokkáját, valamint a versenykamiont, amely már több mint százezer kilométert tett meg a világ különbözõ sivatagjaiban. 
A sivatagi alakulat képviseletében Németh Ottó csapatfõnök beszélt a Siker-nap színpadán, aki mindenekelõtt leszögezte, a tereprali neki sokkal több, mint csupán egy autóverseny – a „Dakar” mára életfilozófia, életstílus a számára.  
„A kalandvágytól fûtött álmokat szövünk, amelyekért érdemes küzdenünk. A versenyzés tükröt tart nekünk, megmutatja korlátainkat, de egyúttal bebizonyítja, hogy kitartással és némi szerencsével legyõzhetjük a teljesíthetetlennek tûnõ akadályokat is. Mi a siker?
A világ leghosszabb és legnehezebb tereprali-versenyein, a Dakar-ralin vagy az Afrika Race versenyen történõ részvétel, a rajthoz állás lehetõségének kiharcolása már óriási siker.
A célt elérni pedig csak a legjobbaknak, a versenytechnika és az emberi teljesítõképesség határait feszegetõ versenyzõknek sikerül.
A tehetség kevés, nem sokat ér ha nem párosul testi és lelki felkészültséggel, versenyzõi érettséggel.
A tereprali számomra attól is különleges sport, hogy ebben nem lehet egyedül nyerni.
Megtanulunk bízni önmagunk mellett másokban, pilóta a navigátorában, a navigátor a pilótában, a versenyzõ egység a háttérben dolgozó csapattagokban.
A siker közös, a közös sikerélmény pedig fokozottan hat.
Az Arnold féle sikerpontok egytõl egyig igazak erre a sportágra is” – nyilatkozta Németh Ottó csapatfõnök, aki a szervezõk vendégeként az este során személyesen is találkozott a Siker-nap világsztár vendégével, Arnold Schwarzeneggerrel.


  

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27