LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Németh Ottó: A tehetség kevés, muszáj felkészülni
Ha sport, akkor küzdelem, és jó esetben sikerek… 

Ha sikerek, akkor Siker-nap. 
Az Opel Dakar Team sem hiányozhatott a hét végén, a Papp László Sportarénában megtartott rendezvényrõl, a Siker-napról. Az Aréna elõtt az érkezõk megcsodálhatták a Szalay Balázs, Bunkoczi László Dakar-páros gyönyörû, és méregerõs Opel Mokkáját, valamint a versenykamiont, amely már több mint százezer kilométert tett meg a világ különbözõ sivatagjaiban. 
A sivatagi alakulat képviseletében Németh Ottó csapatfõnök beszélt a Siker-nap színpadán, aki mindenekelõtt leszögezte, a tereprali neki sokkal több, mint csupán egy autóverseny – a „Dakar” mára életfilozófia, életstílus a számára.  
„A kalandvágytól fûtött álmokat szövünk, amelyekért érdemes küzdenünk. A versenyzés tükröt tart nekünk, megmutatja korlátainkat, de egyúttal bebizonyítja, hogy kitartással és némi szerencsével legyõzhetjük a teljesíthetetlennek tûnõ akadályokat is. Mi a siker?
A világ leghosszabb és legnehezebb tereprali-versenyein, a Dakar-ralin vagy az Afrika Race versenyen történõ részvétel, a rajthoz állás lehetõségének kiharcolása már óriási siker.
A célt elérni pedig csak a legjobbaknak, a versenytechnika és az emberi teljesítõképesség határait feszegetõ versenyzõknek sikerül.
A tehetség kevés, nem sokat ér ha nem párosul testi és lelki felkészültséggel, versenyzõi érettséggel.
A tereprali számomra attól is különleges sport, hogy ebben nem lehet egyedül nyerni.
Megtanulunk bízni önmagunk mellett másokban, pilóta a navigátorában, a navigátor a pilótában, a versenyzõ egység a háttérben dolgozó csapattagokban.
A siker közös, a közös sikerélmény pedig fokozottan hat.
Az Arnold féle sikerpontok egytõl egyig igazak erre a sportágra is” – nyilatkozta Németh Ottó csapatfõnök, aki a szervezõk vendégeként az este során személyesen is találkozott a Siker-nap világsztár vendégével, Arnold Schwarzeneggerrel.


  

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02