LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Nincs megállás!

Noha a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs versenyautója még békésen ringatózik a tengeren egy hatalmas komp gyomrában (a dél-amerikai Dakar-raliról hazafelé jövet), az Opel Dakar Team párosa máris a jövõt tervezgeti.

A majd’ 9000 kilométer tapasztalatait ugyanis ezúttal is a magyar bajnokságon (a nyolc ob-futam közül öt a Közép-európai Zóna Trófea-sorozat, egy pedig a világkupa-sorozat része) szeretné hasznosítani. Szalayék tavaly szoros csatában szerezték meg a magyar bajnoki ezüstöt, az idén pedig természetesen szeretnének visszaülni a trónra, visszaszerezni a magyar bajnoki címet.

Ezen felül az idei Dakar-ralin a 21. helyen célba érkezõ Szalay, Bunkoczi duó rajthoz áll a júliusi Silkway-ralin, amely a Dakar-széria része, és amelyen már tavaly is szerzett némi tapasztalatot, s amely év közben ráhangolódás a sivatagra.

Az Opel Dakar Team párosának tervezett versenynaptára 2012-re:

Április 13-15.: 2. Aqua-Palace-kupa (OB), Hajdúszoboszló
Május 11-13.: 4. Rábaköz-kupa (CEZ, OB), Kapuvár
Június 29.-Július 1.: Baja Carpathia (CEZ, OB) Stalowa Wola (Lengyelország)

Július7-14.: Silkway-rali (a Dakar-sorozat része), Moszkva

Augusztus 3-5.: Gyulai Várfürdõ-kupa (CEZ, OB), Gyula
Augusztus 23-26.: Hungarian Baja (VK, OB), Gyõr
Szeptember 14-16.: 2. Retro Rádió-kupa (OB), Nagykálló
Szeptember 28-30.: Internext-rali (CEZ, OB), Vsetin (Csehország)
Október 19-21.: Baja Slovakia (CEZ, OB), Lõcse (Szlovákia)

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12