LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Olimpiai bajnok készíti fel Szalayt
Szalay Balázs speciális edzésprogrammal készül a Dakar-ralira. Az olimpiai bajnok kajakos, Horváth Gábor “kínozza” nap mint nap az Opel-pilótát: kifejezetten autósport-specifikus gyakorlatokkal. 


“Kimondottan a sivatagi autózásra készülünk: a gerincemet erõsítjük, a karomat a kormány miatt, a lábamat, hogy ne fáradjon el a pedálok kezelése közben. Van olyan gyakorlat, amikor súlyzókat tartok magam elõtt és úgy mozgatom õket, mintha a kormányt tekerném – ez jól jöhet, ha esetleg tönkremegy a kormányszervó… Persze, nem készülünk erre, de azért megtörténhet. Különbözõ típusú felüléseket is végzek, amelyekkel a teljes hátizomzatomat erõsítem – ez nagyon fontos a terepraliban” – mondta Szalay Balázs, aki hetente ötször egyórás tréningen vesz részt a Hajógyári szigeten, a Honvéd edzõtelepén, a kajakos fiúkkal és lányokkal együtt. 

S ha már kajak, a férfiakat edzõ Kiss Istvánnal az autóversenyzõ kipróbálta az ergométeres evezést is, s megállapította, hogy ez legalább annyira kimerítõ, mint egy kemény nap a sivatagban – a 190-es pulzusa mindenesetre erre utalt. 

“Szeptember elején kezdtük az edzéseket, és látom a fejlõdést, mert egyre kevesebbszer van izomlázam. De amikor kimarad a hétvége,  a hétfõi edzés eredményét kedd reggel azért érzem az izmaimban. A futás az, amit sokkal jobban élvezek: Horival (Horváth Gábor), Gyuzsóval (Gyulai Zsolt), Csipes Ferivel és Ábrahám Attilával vágunk neki általában az öt kilométeres távnak. Az elején még beszélgetünk, viccelõdünk, a végén azonban már mindenkinek csak a futásra van energiája” – vallotta be Szalay. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12