LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Opel-ünnep a Dakar-csapattal

Az Opel Dakar Team teljes csapatával és teljes arzenáljával felvonult a hétvégén a Hungaroringen – s az elsõ információk szerint több mint harmincezredmagával remekül érezte magát az Opel családi napján.

„Hatalmas élmény volt egy ilyen gigantikus rendezvényen részt venni, nem is tudtam, hogy ilyen sok Opel-rajongó van Magyarországon. Remélem, a csapatunkat is szeretik ezek az emberek” – mondta a Dakaron 11 alkalommal induló Szalay Balázs, aki már a nulladik napon, vagyis pénteken is aktív résztvevõje volt az eseményeknek, hiszen a Neo FM hallgatóit autóztatta az off road pályán. Az igazán kalandos azonban az volt, amikor három vállalkozó kedvû hölgyemény menet közben, az érces hangú Opel Antarában próbálta kisminkelni magát. Nos… Komikus sminkek születtek.

Szombaton aztán folytatódott a show – immár a nézõk részvételével, akik nem hivatalos értesülések szerint körülbelül harmincezren voltak. Szalay és navigátora, Bunkoczi László (aki ezúttal a volán mögé ült) egy Opel Corsa OPC-vel osztotta meg a száguldás élményét a szerencsésekkel, s ugyanígy tett az Opel Dakar Team többi tagja, Rónai Péter, Galambos Tamás, Morvai Zoltán és Erõs Gábor is.
Ezután következett egy imitált létszámú Opel Astra verseny, amelynek a csapatból Szalayn kívül még Apáthy Zoltán és Morvai Zoltán volt résztvevõje.
„Néha milliméterekre megközelítettük egymást, úgyhogy a jobb oldali ülésbõl érkeztek furcsa hangok, fõleg, hogy ekkorra a csapat kiegészült a háromszoros ralibajnok Benik Balázzsal, aki szintén versenyzett a színeikben – mondta Szalay, aki azt is bevallotta, számára is szolgált meghökkentõ eseménnyel a szombat: – Azon azért kissé én is meglepõdtem, amikor a célegyenesben száguldva azt láttam, hogy a pálya fölött kötélpályán éppen fölöttünk csúszik át valaki. Jó kis rendezvény volt, remek élményekkel távoztunk, remélem mindenki ugyanígy volt vele.”
Bunkoczi László ezúttal nemcsak navigátor-szerepben vett részt az eseményen, hanem a száguldásból is kivette a részét – arról már nem is beszélve, hogy a rendezésben is fõszerepet vállalt.

„Az jelentette számomra a legnagyobb örömöt, hogy rengeteg mosolygós arcot láttunk. Nincs nagyobb élmény annál, mint amikor az emberek örülnek annak, amit nekik nyújtottál. Ja, és este még a Chelsea is megnyerte a BL-döntõt. Nem vagyok kifejezetten Chelsea-drukker, de ebbõl a párosításból nekik szurkoltam, ráadásul mindenki nagy elképedésére már délután megjósoltam, hogy egy-egy lesz a vége, s tizenegyesekkel nyernek az angolok. Az Irigy Hónaljmirigy tagjaival, Sipos Tomiékkal néztük a döntõt, s teljesen elképedtek, hogy ilyen pontos tippet adtam, pedig sohasem szoktam sem találgatni, sem fogadni” – mondta Bunkoczi.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27