LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Összerázódtak!
Az összerázódás jegyében telt az elsõ 9.28 kilométer a Szalay Balázs, Vörös Ferenc kettõs számára a gyulai országos bajnoki futam pénteki napján. Nem csoda, hiszen az Opel Dakar Team párosa elsõ ízben száguldott együtt, ráadásul a navigátor eddig csak versenykamionban diktálta az itinert (a csapat tagjaként, Darázsi Zsolt mellett), így nem csupán a tempó volt más, hanem az is, ahogyan a pályát szemlélte (már amikor volt rá ideje), hiszen a kamionban jóval magasabban ül. 

A kettõs a hatodik helyen teljesítette a bemelegítésnek szánt pályát, így onnan várja a folytatást. 
„Gyors átlagsebességû szakasz volt, amelyen Fecával próbáltunk összerázódni, vagy inkább felvenni a ritmust, hiszen összeszokni ennyi idõ alatt azért nem lehet. A pályán sok volt a hosszú egyenes, emiatt könnyen túl lehetett csúszni a kanyarokban, velünk meg is történt néhányszor, ennek fényében a pozícióval nincs bajom. Egyébként is a hatodik rajthely csak akkor hátrány, ha utolérünk valakit, és elõttünk azért gyors versenyzõk indulnak” – mondta Szalay Balázs. S hogy mit tett hozzá a navigátor? 
„Nagyon oda kell figyelni, mert gyorsan jönnek a jelek az itinerben, úgyhogy próbálom holnapra még jobban összeszedni magam. De tetszik az egész, élvezem nagyon” – mosolygott Vörös Ferenc. 
Az Opel Dakar Team színeiben induló másik páros, az Apáthy Zoltán, Erõs Gábor kettõs egy év kihagyás után ült újra versenyautóban, s a kilencedik helyrõl várja a folytatást. 
„Hiányzott a versenyzés, nagyon jó újra itt lenni, bár egy kicsit nyilván szokatlan is, hiszen egy év hosszú idõ. Próbáltunk óvatosan kezdeni, de eddig minden jó, az eredménnyel is elégedett vagyok” – nyilatkozta Apáthy. 

4. VÁRFÜRDÕ-KUPA, AZ OB 3. FUTAMA, GYULA
Abszolút sorrend az 1. szakasz után: 1. Korda Erik, Csató Attila (Eurosol Racing, Mitsubishi Lancer) 4:37, 2. Fazekas, Szenáki (Fazekas Motorsport, BMW X6) 11 másodperc hátrány, 3. Ourednicek, Vaculik (cseh, Hummer) 28 mp h., …6. Szalay, Vörös (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 44 mp h., …9. Apáthy, Erõs (Opel Dakar Team, Nissan Pickup) 1:34 p h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02