LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Összerázódtak!
Az összerázódás jegyében telt az elsõ 9.28 kilométer a Szalay Balázs, Vörös Ferenc kettõs számára a gyulai országos bajnoki futam pénteki napján. Nem csoda, hiszen az Opel Dakar Team párosa elsõ ízben száguldott együtt, ráadásul a navigátor eddig csak versenykamionban diktálta az itinert (a csapat tagjaként, Darázsi Zsolt mellett), így nem csupán a tempó volt más, hanem az is, ahogyan a pályát szemlélte (már amikor volt rá ideje), hiszen a kamionban jóval magasabban ül. 

A kettõs a hatodik helyen teljesítette a bemelegítésnek szánt pályát, így onnan várja a folytatást. 
„Gyors átlagsebességû szakasz volt, amelyen Fecával próbáltunk összerázódni, vagy inkább felvenni a ritmust, hiszen összeszokni ennyi idõ alatt azért nem lehet. A pályán sok volt a hosszú egyenes, emiatt könnyen túl lehetett csúszni a kanyarokban, velünk meg is történt néhányszor, ennek fényében a pozícióval nincs bajom. Egyébként is a hatodik rajthely csak akkor hátrány, ha utolérünk valakit, és elõttünk azért gyors versenyzõk indulnak” – mondta Szalay Balázs. S hogy mit tett hozzá a navigátor? 
„Nagyon oda kell figyelni, mert gyorsan jönnek a jelek az itinerben, úgyhogy próbálom holnapra még jobban összeszedni magam. De tetszik az egész, élvezem nagyon” – mosolygott Vörös Ferenc. 
Az Opel Dakar Team színeiben induló másik páros, az Apáthy Zoltán, Erõs Gábor kettõs egy év kihagyás után ült újra versenyautóban, s a kilencedik helyrõl várja a folytatást. 
„Hiányzott a versenyzés, nagyon jó újra itt lenni, bár egy kicsit nyilván szokatlan is, hiszen egy év hosszú idõ. Próbáltunk óvatosan kezdeni, de eddig minden jó, az eredménnyel is elégedett vagyok” – nyilatkozta Apáthy. 

4. VÁRFÜRDÕ-KUPA, AZ OB 3. FUTAMA, GYULA
Abszolút sorrend az 1. szakasz után: 1. Korda Erik, Csató Attila (Eurosol Racing, Mitsubishi Lancer) 4:37, 2. Fazekas, Szenáki (Fazekas Motorsport, BMW X6) 11 másodperc hátrány, 3. Ourednicek, Vaculik (cseh, Hummer) 28 mp h., …6. Szalay, Vörös (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 44 mp h., …9. Apáthy, Erõs (Opel Dakar Team, Nissan Pickup) 1:34 p h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27