LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Öt ok, amiért érdemes rajtolni a Selyemút-ralin
Szalay Balázs és Bunkoczi László immár évek óta hagyományosan részt vesz az orosz sztyeppéken, erdõkben, illetve a Kalmük-sivatagban zajló Selyemút-ralin. Az Opel Dakar Team párosának egyik legnagyobb nemzetközi sikere is ehhez a versenyhez fûzõdik – tavalyelõtt másodikként ért célba a rangos viadalon. A szervezõk az idén is „versenyzõbarát” viadallal akarják megörvendeztetni az indulókat, adtak is egy kis ízelítõt – öt pontba szedték az okokat, amelyek miatt érdemes elrajtolni a Selyemúton. A nevezés április 21-én nyílik meg az autós és kamionos jelentkezõk számára. De nézzük a pontokat!
1. Különleges útvonal
Az idén új útvonalon halad a mezõny, amelyben lesznek sztyeppés, erdei, homokos és dûnés pályák, amelyeken dominál a vezetési tudás. A verseny 8 napos, a szelektív szakaszok hossza 3000 kilométer (3 új szakaszt jelöltek ki Kazahsztánban, ahol lélegzetelállító látkép tárul a versenyzõk elé). 
2. Sztár lehetsz
Tavaly a Selyemút-rali eseményeit 67 tévécsatorna közvetítette. A verseny szervezõi az idén is leszerzõdtek az Eurosporttal, amelynek segítségével körülbelül 200 millió háztartásba jutnak majd el a verseny hírei. 
A Selyemút-ralira ezen felül több mint 150 újságíró adta le az akkreditációját, s külön szervezõi tévéstáb mûködik – 20 taggal. 3. Vérbeli kihívás 
Ha rajthoz állsz a Selyemút-ralin, Carlos Sainz, Jean-Louis Schlesser, Krzysztof Holowczyc és Borisz Gadaszin nyomába lépsz. Az elmúlt néhány év során ugyanis a legnagyobb terepraliversenyzõk is megfordultak a viadalon, amely ezáltal kiemelt jelentõségû nemzetközi versennyé vált. Tehát itt a legjobb csapatokkal mérkõzhet meg, aki vállalja a kihívást. 
4. Kedvezõ árak
A nevezési díj már évek óta hagyományos alacsony. Egyetlen más verseny rendezõje sem biztosít ennyire kedvezõ feltételeket, ha a megtett kilométerek számát az árakhoz viszonyítjuk. A rendezõ ugyancsak segít a logisztikában: konvojt indít Európából, amellyel megkönnyíti a határátkelést. 
5. Remek vendéglátás és maximális biztonság
Barátságos, jó hangulatú táborok, amelyekben elmélyülhetnek a pályán kötött barátságok, a rajtnál és a pálya szélén pedig kedves és az autósportot nagyon szeretõ orosz és kazah szurkolókkal találkozhatnak az indulók. A szervezõcsapat nemzetközi, a szervezés és az egészségügyi ellátás tökéletes. 
Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16