LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Öt ok, amiért érdemes rajtolni a Selyemút-ralin
Szalay Balázs és Bunkoczi László immár évek óta hagyományosan részt vesz az orosz sztyeppéken, erdõkben, illetve a Kalmük-sivatagban zajló Selyemút-ralin. Az Opel Dakar Team párosának egyik legnagyobb nemzetközi sikere is ehhez a versenyhez fûzõdik – tavalyelõtt másodikként ért célba a rangos viadalon. A szervezõk az idén is „versenyzõbarát” viadallal akarják megörvendeztetni az indulókat, adtak is egy kis ízelítõt – öt pontba szedték az okokat, amelyek miatt érdemes elrajtolni a Selyemúton. A nevezés április 21-én nyílik meg az autós és kamionos jelentkezõk számára. De nézzük a pontokat!
1. Különleges útvonal
Az idén új útvonalon halad a mezõny, amelyben lesznek sztyeppés, erdei, homokos és dûnés pályák, amelyeken dominál a vezetési tudás. A verseny 8 napos, a szelektív szakaszok hossza 3000 kilométer (3 új szakaszt jelöltek ki Kazahsztánban, ahol lélegzetelállító látkép tárul a versenyzõk elé). 
2. Sztár lehetsz
Tavaly a Selyemút-rali eseményeit 67 tévécsatorna közvetítette. A verseny szervezõi az idén is leszerzõdtek az Eurosporttal, amelynek segítségével körülbelül 200 millió háztartásba jutnak majd el a verseny hírei. 
A Selyemút-ralira ezen felül több mint 150 újságíró adta le az akkreditációját, s külön szervezõi tévéstáb mûködik – 20 taggal. 3. Vérbeli kihívás 
Ha rajthoz állsz a Selyemút-ralin, Carlos Sainz, Jean-Louis Schlesser, Krzysztof Holowczyc és Borisz Gadaszin nyomába lépsz. Az elmúlt néhány év során ugyanis a legnagyobb terepraliversenyzõk is megfordultak a viadalon, amely ezáltal kiemelt jelentõségû nemzetközi versennyé vált. Tehát itt a legjobb csapatokkal mérkõzhet meg, aki vállalja a kihívást. 
4. Kedvezõ árak
A nevezési díj már évek óta hagyományos alacsony. Egyetlen más verseny rendezõje sem biztosít ennyire kedvezõ feltételeket, ha a megtett kilométerek számát az árakhoz viszonyítjuk. A rendezõ ugyancsak segít a logisztikában: konvojt indít Európából, amellyel megkönnyíti a határátkelést. 
5. Remek vendéglátás és maximális biztonság
Barátságos, jó hangulatú táborok, amelyekben elmélyülhetnek a pályán kötött barátságok, a rajtnál és a pálya szélén pedig kedves és az autósportot nagyon szeretõ orosz és kazah szurkolókkal találkozhatnak az indulók. A szervezõcsapat nemzetközi, a szervezés és az egészségügyi ellátás tökéletes. 
Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27