LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Ötödik hely bemelegítésként
Késett a komp. Aminek normál esetben nem lenne jelentõsége, ezúttal azonban meghatározta egy terepraliverseny, jelesül az Africa Race elsõ versenynapját. Ugyanis a késés miatt törölték a motorosok versenyét, és lerövidítették az autósok mért szakaszát: százról negyvenhét kilométeresre. 


Szalay Balázs és Bunkoczi László elõször talán még csalódott is volt egy kicsit emiatt (hiszen már alig várták, hogy elrajtoljanak), utóbb azonban kiderült, hogy ez kapóra is jött nekik. 
Ugyanis a 16. rajthely egyben azt is jelentette, hogy jó néhány lassúbb autó mögött indultak…
„Az elõttünk indulót hamar utolértük és viszonylag hamar meg is elõztük, a második azonban nem tudott félreállni, úgyhogy folyamatosan porolt elõttünk, néha annyira, hogy nullára kellett fékezni az Opel Mokkát. Abszolút nem tudtunk a saját tempónkban közlekedni, így jött össze a négyperces hátrány, ami szerintem akár már szerdán ledolgozható. Maga a pálya egyébként alattomos, ahogy mi mondjuk vigyázós szakasz volt, amely rövidsége ellenére rejtett buktatókat. A huszadik kilométernél déja vu érzésünk volt, mert láttunk egy rommá tört autót, amelynek legénysége ugyanúgy járt, mint mi tavaly ilyenkor – beletiportak szembõl egy homokfalba” – mondta Szalay Balázs, aki azt is hozzátette, benne abszolút nem keltett rossz érzést, hogy ugyanazon a pályán kellett végigmenniük, amelyen tavaly a hatalmas balesetük volt. 
Bunkoczi László azonban bevallotta, az õ lelkének nagyon kellett, és nagyon is jót tett, hogy túl vannak a Nador–Jorf el Hamam szelektíven, amelyen abszolútban a hatodik, az autós mezõnyben az ötödik helyet szerezték meg. 

„Nyitó szakasznak ez nagyon is trükkös volt, fõleg úgy, hogy a rajt elõtt sokat kellett várakozni, miközben én nagyon mentem volna már. Jó, hogy célba értünk, a hátrányunk sem túl nagy, s ami nagyon jó hír, hogy a szakasz során abszolút nem fájt a gerincem” – tette hozzá Bunkoczi László, majd még elmondta, a szerdai, merzugai szakaszra készül igazán, hiszen azon a pályán, a dûnék között kezdõdik az igazi verseny. 
A kamionos mezõnyben száguldó Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió az abszolút értékelésben tizedikként, a kamionosok között azonban harmadikként ért célba a rövid mért szakaszon, amelyen csupán a világverõ Kamazok közül kettõ tudott elõtte végezni. Emiatt azonban nem volt nagyon csalódott, hiszen õ is tudja, a verseny csak most kezdõdik. 

AFRICA RACE
1. szakasz, Nador–Jorf el Hamam (össztáv: 613 km, ebbõl szelektív szakasz: 47 km). Autósok: 1. Jurij Szazonov, Alekszej Kuzmics (kazah, Hummer), 2. Sagirov, Jevtyekov (kazah, Hummer) 2:52 másodperc hátrány, 3. Leal dos Santos, Justo Gil (portugál, Nissan Pickup) 3:02 mp h., …5. Szalay, Bunkoczi (magyar, Opel Mokka) 4:55 p h. Kamionosok: 1. Szergej Kuprianov, Alekszandr Kuprianov, Anatolij Tanyin (orosz, Kamaz), 2. Sibalov, Amatics, Kisamijev (orosz, Kamaz) 1:04 mp h., 3. Kovács, Czeglédi, Ács (magyar, Scania) 1:31 mp h. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16