LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Ötödik hely bemelegítésként
Késett a komp. Aminek normál esetben nem lenne jelentõsége, ezúttal azonban meghatározta egy terepraliverseny, jelesül az Africa Race elsõ versenynapját. Ugyanis a késés miatt törölték a motorosok versenyét, és lerövidítették az autósok mért szakaszát: százról negyvenhét kilométeresre. 


Szalay Balázs és Bunkoczi László elõször talán még csalódott is volt egy kicsit emiatt (hiszen már alig várták, hogy elrajtoljanak), utóbb azonban kiderült, hogy ez kapóra is jött nekik. 
Ugyanis a 16. rajthely egyben azt is jelentette, hogy jó néhány lassúbb autó mögött indultak…
„Az elõttünk indulót hamar utolértük és viszonylag hamar meg is elõztük, a második azonban nem tudott félreállni, úgyhogy folyamatosan porolt elõttünk, néha annyira, hogy nullára kellett fékezni az Opel Mokkát. Abszolút nem tudtunk a saját tempónkban közlekedni, így jött össze a négyperces hátrány, ami szerintem akár már szerdán ledolgozható. Maga a pálya egyébként alattomos, ahogy mi mondjuk vigyázós szakasz volt, amely rövidsége ellenére rejtett buktatókat. A huszadik kilométernél déja vu érzésünk volt, mert láttunk egy rommá tört autót, amelynek legénysége ugyanúgy járt, mint mi tavaly ilyenkor – beletiportak szembõl egy homokfalba” – mondta Szalay Balázs, aki azt is hozzátette, benne abszolút nem keltett rossz érzést, hogy ugyanazon a pályán kellett végigmenniük, amelyen tavaly a hatalmas balesetük volt. 
Bunkoczi László azonban bevallotta, az õ lelkének nagyon kellett, és nagyon is jót tett, hogy túl vannak a Nador–Jorf el Hamam szelektíven, amelyen abszolútban a hatodik, az autós mezõnyben az ötödik helyet szerezték meg. 

„Nyitó szakasznak ez nagyon is trükkös volt, fõleg úgy, hogy a rajt elõtt sokat kellett várakozni, miközben én nagyon mentem volna már. Jó, hogy célba értünk, a hátrányunk sem túl nagy, s ami nagyon jó hír, hogy a szakasz során abszolút nem fájt a gerincem” – tette hozzá Bunkoczi László, majd még elmondta, a szerdai, merzugai szakaszra készül igazán, hiszen azon a pályán, a dûnék között kezdõdik az igazi verseny. 
A kamionos mezõnyben száguldó Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió az abszolút értékelésben tizedikként, a kamionosok között azonban harmadikként ért célba a rövid mért szakaszon, amelyen csupán a világverõ Kamazok közül kettõ tudott elõtte végezni. Emiatt azonban nem volt nagyon csalódott, hiszen õ is tudja, a verseny csak most kezdõdik. 

AFRICA RACE
1. szakasz, Nador–Jorf el Hamam (össztáv: 613 km, ebbõl szelektív szakasz: 47 km). Autósok: 1. Jurij Szazonov, Alekszej Kuzmics (kazah, Hummer), 2. Sagirov, Jevtyekov (kazah, Hummer) 2:52 másodperc hátrány, 3. Leal dos Santos, Justo Gil (portugál, Nissan Pickup) 3:02 mp h., …5. Szalay, Bunkoczi (magyar, Opel Mokka) 4:55 p h. Kamionosok: 1. Szergej Kuprianov, Alekszandr Kuprianov, Anatolij Tanyin (orosz, Kamaz), 2. Sibalov, Amatics, Kisamijev (orosz, Kamaz) 1:04 mp h., 3. Kovács, Czeglédi, Ács (magyar, Scania) 1:31 mp h. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27