LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Por elõtte, por mögötte
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs két rövid, bemelegítõ szakasz után a harmadik helyrõl várja a folytatást a gyulai országos bajnoki futamon, amely hagyományosan hõségben és porban zajlik, s amelyen az Opel Dakar Team kettõse az utóbbi három évben nem talált legyõzõre.


Az elsõ két szelektív rövid volt, de a por „rosszvoltából” velõs is: akadtak olyan részei a pályának, amelyeken a „vakrepülés” volt a legjobb jelzõ a száguldásra. 
„Semmi gondunk sem volt, azt leszámítva, hogy kiderült: hiába rajtolunk kétpercenként, szélcsendben ez is kevés, hogy a por elszálljon. Már az elsõ egyenes végén fékeznem kellett, nem tudtam haladni, sõt, semmit sem csinálni, mert ott maradt elõttünk a por. Ez persze általános probléma volt, mindenki kínlódott miatta, nem is születtek kiemelkedõ eredmények. A pálya maga egyébként nagyon gyors volt és eléggé egyszerû, semmi trükk nem volt benne – leszámítva persze a port” – mondta Szalay, aki még azt is hozzátette, az Opel Antara kitûnõen mûködött az elsõ, bemelegítõ napon, s hogy bár a rendezõk jelezték, elõfordulhat sár az erdei szakaszokon, az õ meglátása szerint amiatt nem kell aggódniuk. 
„Hõségriadó van, vagyis forró versenyre számíthatunk, a sártól nem kell tartani, a portól viszont annál inkább” – mondta Szalay, akit ez persze nem riaszt vissza semmitõl sem. 

A csapat másik párosa, Apáthy Zoltán és Erõs Gábor a 13. helyrõl várja a folytatást. 
„A mi nem túl erõs autónknak különösebben nem feküdt ez a gyors pálya, de nagyon kellemes bemelegítés volt, a port leszámítva. Nagyon várjuk a folytatást” – mondta Apáthy. 

Nos, nem kell sokáig várni, a Gyulai Várfürdõ-kupa szombaton 4 szelektív szakasszal folytatódik. Vagy úgy is fogalmazhatunk, akkor kezdõdik az igazi küzdelem. 

GYULAI VÁRFÜRDÕ-KUPA, AZ OB 4. FUTAMA
Abszolút sorrend 1 szelektív szakasz után: 1. Fazekas Károly, Horn Albert (4×4 Off Road Club, BMW X5) 16:07, 2. Zapletal, Marton (cseh, lengyel, Hummer) 13 másodperc hátrány, 3. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 31 mp h., …13. Apáthy, Erõs (Opel Dakar Team, Nissan Pickup) 3:46 perc h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12