LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Porfelhõ

Az ötödik helyen zárta a Hungarian Baja elsõ napját a Szalay-Bunkoczi páros. Az Opellel nem volt gond, a porral annál inkább. A pálya nagyon gyors volt és lendületes, de mikor utolérték egymást a versenyzõk, többet küzdöttek a porral, mint egymással.

A verseny gépátvételei már tegnap elkezdõdtek és ma délelõtt 10 órakor zárultak le. Ezek után 50 autós, 4 kamionos, 20 motoros és 32 quados egység kapta meg a rajtengedélyt. Utána egy szokatlanul hosszú pihenõ következett és csak a 16:15 órás versenyzõi eligazítással kezdõdött újra az élet a szervizparkban. Ezt követõen már pörögtek az események, jött a rajtceremónia és az elsõ szakasz.

Szalay és Bunkoczi számára nagyon nagy a tét, õk a bajnoki címért küzdenek. Sajnos a hatalmas por õket sem kímélte, így holnap reggel az ötödik helyrõl várják a rajtot. “Nagyon meleg volt a kocsiban, a végén már úgy éreztem, hogy kiszáradunk, ráadásul sokat mentünk porban, ami nehezítette a haladást. Utolértük az elõttünk haladó autót, aki nagyon lassan ment, de csak 10 km után tudtuk megelõzni, ezzel nagyon sok idõt veszítettünk. Majd ezután utolértünk egy másik versenyzõt is, akinek a pora szintén feltartott. – nyilatkozta az Opel Antara RR pilótája – Az autó egyébként kiválóan mûködött, semmi gondunk nem volt vele. A pálya nagyon jó volt, a terepet ismerjük már, de mégis újdonság volt számunkra néhány rész, amit eddig csak egy irányból tettünk meg, most viszont az ellenkezõ irányból még nem szoktuk meg. A végére sajnos az allergiám is kijött, ami hátráltatott, mert nagyon könnyezett a szemem.”

A csapat Somfai Mátyás- Somfai Imre párosa a magyar OB 17. helyen végzett. Õk még nem jártak ezen a pályán, így friss élményeket szereztek. “Nagyon tetszett, de óriási por volt, apu viszont nagyon jól diktált… amíg el nem tévedtünk. A méterszámlálónk késõbb megadta magát és a szakasz utolsó harmadát már itiner nélkül tettük meg. Mivel nem volt szél, a por megállt a pályán, ezért a látási viszonyok sokszor a nullával lettek egyenlõk. Ennek ellenére nagyon tetszett a pálya, az autó is tökéletesen mûködött és nagyon várjuk a holnapi rajtot.” – számolt be élményeirõl a kisebbik Somfai.

A csapat harmadik párosát Rónai Péter és Galambos Tamás alkotja, akik a 26. helyen hozták be az Antarájukat. De nem hátrálnak meg, élvezik a versenyt, a pilóta eképp nyilatkozott: “A pályák szerintem nagyon jók, de az egyperces indítás nagyon kedvezõtlen, mert úgy beporolunk, hogy képtelenség a pályán tájékozódni. A nap szembesütött, a por megállt, semmit nem láttunk. A ritmusunkból sajnos kiestünk ezért, hisz nem tudtunk a saját ütemünkben autózni. De nem adjuk fel, ez a verseny velejárója, így reméljük, ha porban is, de megússzuk a holnapot.”

Holnap már nem lesz ekkora nyugalom, korán kezdõdik a nap. Az viszont maratoni lesz, összesen nyolc szakasz vár a mezõnyre, melynek végén ki is derül, ki lett végül a magyar bajnok. A versenyt ugyanis nagyon kurtára szabták, a holnapi lesz egyben a befejezõ szakasz is.

Nem hivatalos eredmény:
1. Van Dejne, 2. Gadasin, 3. Korda, 4. Zapletal, 5. Szalay…

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16