LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Prágába érkezett a Dakar World Tour

Folytatódik a Dakar-ralit népszerûsítõ és a 2012-es versenyt bemutató World Tour, amelynek következõ állomása, vagy úgy is fogalmazhatnánk, a keleti régióban tett „látogatásának” helyszíne Prága volt.

Természetesen ezen a rendezvényen is jó néhány helyi versenyzõ részt vett, aminek különös apropót adott, hogy Étienne Lavigne a Dakar versenyigazgatója elismerésben részesítette a „rutinos rókákat”, akik rengeteg szép eredményt gyûjtöttek be az elmúlt évek során, s akik legalább annyira meghatódtak a mostani kitüntetéstõl, mint ahogyan általában meghatódnak a legendás viadal céljában, vagy az eredményhirdetéskor.

Az aktív versenyzõk közül Josef Machacek ötszörös quad-gyõztes az elmúlt években a Patronelli testvérek árnyékában meghúzódva versenyzett, de a következõ Dakarra már új tervei vannak.
„Már vannak terveink azzal kapcsolatban, hogy az új szabályokhoz igazodva miként alakítjuk át a motort, hogyan növeljük a teljesítményét. De ki tudja? Az is lehet, hogy kategóriát váltok, és egy együléses buggy-val versenyzek majd. Pillanatnyilag ötven-ötven százalék az esély mindkettõre.”

Ennél jóval kisebb a sansz arra, hogy Ales Loprais valaha kategóriát váltson. A Tatra volánja mögött idén nem sikerült megszorongatnia a kamazosokat, de elszántan készül a következõ megmérettetésre.
„Jövõre biztosan több esélyem lesz a jó eredmény elérésére, mivel elindítok egy T4-es versenykamiont, amely afféle hátvédet jelent nekem, ha gondom adódna, segíteni fog” – mondta Loprais.
Ez a név egyébként nem ismeretlen a Dakaron, hiszen Ales nagybátyja, Karel 1988 és 2011 között hat alkalommal nyerte meg a Dakart. Természetesen õ is átvehette az elismerést az ASO képviselõitõl a csütörtöki prágai prezentáción és sajtótájékoztatón.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27