LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Prágába érkezett a Dakar World Tour

Folytatódik a Dakar-ralit népszerûsítõ és a 2012-es versenyt bemutató World Tour, amelynek következõ állomása, vagy úgy is fogalmazhatnánk, a keleti régióban tett „látogatásának” helyszíne Prága volt.

Természetesen ezen a rendezvényen is jó néhány helyi versenyzõ részt vett, aminek különös apropót adott, hogy Étienne Lavigne a Dakar versenyigazgatója elismerésben részesítette a „rutinos rókákat”, akik rengeteg szép eredményt gyûjtöttek be az elmúlt évek során, s akik legalább annyira meghatódtak a mostani kitüntetéstõl, mint ahogyan általában meghatódnak a legendás viadal céljában, vagy az eredményhirdetéskor.

Az aktív versenyzõk közül Josef Machacek ötszörös quad-gyõztes az elmúlt években a Patronelli testvérek árnyékában meghúzódva versenyzett, de a következõ Dakarra már új tervei vannak.
„Már vannak terveink azzal kapcsolatban, hogy az új szabályokhoz igazodva miként alakítjuk át a motort, hogyan növeljük a teljesítményét. De ki tudja? Az is lehet, hogy kategóriát váltok, és egy együléses buggy-val versenyzek majd. Pillanatnyilag ötven-ötven százalék az esély mindkettõre.”

Ennél jóval kisebb a sansz arra, hogy Ales Loprais valaha kategóriát váltson. A Tatra volánja mögött idén nem sikerült megszorongatnia a kamazosokat, de elszántan készül a következõ megmérettetésre.
„Jövõre biztosan több esélyem lesz a jó eredmény elérésére, mivel elindítok egy T4-es versenykamiont, amely afféle hátvédet jelent nekem, ha gondom adódna, segíteni fog” – mondta Loprais.
Ez a név egyébként nem ismeretlen a Dakaron, hiszen Ales nagybátyja, Karel 1988 és 2011 között hat alkalommal nyerte meg a Dakart. Természetesen õ is átvehette az elismerést az ASO képviselõitõl a csütörtöki prágai prezentáción és sajtótájékoztatón.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22