LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Rajt a Vörös téren!
Moszkva szívében, a gyönyörû Vörös téren rajtolt el a Silk Way rali, amelynek mezõnye (33 autó és 21 kamion) majdnem tízezer kilométer megtétele után érkezik majd meg a császári Kína korábbi fõvárosába, a háromezer éves Hszianba jövõ szombaton.

Az elõzõ napok vesszõfutása után a magyar szervizcsapatok és versenyjármûvek csütörtök éjszaka megérkeztek Moszkvába, péntek reggel átestek a kötelezõ technikai ellenõrzésen, így este már úgy állhattak oda a rajthoz, mintha nem is lettek volna úton négy teljes napig, s nem vesztegettek volna el órákat a különbözõ határokon. 
A Vörös tér ünneplõbe öltözött a jeles alkalomra – ezen az estén minden a Silk Way rali jegyében zajlott, igaz, éppen akkor eredt el az esõ, amikor az elsõ versenyautó felgurult a rajtdobogóra. A szurkolók kedvét azonban ez sem ronthatta el, hiszen a technikai sport egyik nagy ünnepének lehettek szemtanúi, amikor a hétszeres Dakar-gyõztes Vlagyimir Csagin, aki egyébként a viadal igazgatója, sorban egymás után elrajtoltatta a versenyzõket. Köztük tizedik párosként a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõst, amely ezen a versenyen érte el pályafutása egyik legjobb nemzetközi eredményét – 2012-ben az utolsó napon nagy hajrával az összetett második helyre zárkózott fel. 
Akár jó elõjelnek is tekinthetõ, hogy akkor is esõs versenyük volt, s az utolsó szakasz sárban zajlott. 

„Egyrészt nagy kár, hogy esik, mert megáznak a szurkolók, és mert egy kicsit ront az ünnepi hangulaton, másrészt viszont nekünk akár még jól is jöhet, hiszen a Mokkán sárra is jó gumik vannak, miközben az élmezõny nem válthat abroncsot, ugyanazzal a típussal kell végig versenyeznie. Én egyébként is szeretek sárban versenyezni, úgyhogy már nagyon várom a holnapi rajtot. Maga a Vörös tér ezúttal is teljesen lenyûgözött, egyszerûen gyönyörûek ezek az épületek, s az, hogy itt lehet a rajt, nagyon nagy megtiszteltetés. Délután is tettünk itt egy hosszabb sétát, de estére ünnepi hangulat fogadott minket, jó érzés látni, hogy a rendezõ országok ennyire komolyan veszik a viadalt.”
S hogy mit tett hozzá mindehhez Bunkoczi László? Mindenekelõtt elõvette a Rain X-et, ami arról gondoskodik majd, hogy ne párásodjon a szélvédõ a szakasz során (a rutin, meg az évek…), azután meg kicsit elmosolyodott az esõt látva. 

„Kellemes, enyhe õszünk van – viccelõdött Bunkoczi. – Eljöttünk egy sivatagi versenyre, ehhez  képest tizenkét fok van és szakad az esõ. De itt vagyunk a Vörös téren, és mint mindig, ezúttal is tátom a számat, hogy milyen gyönyörû – szívmelengetõ, hogy innen rajtolhatunk. Ráadásul már ötödször.”

Az Opel Dakar Team kettõse tizedik autós párosként gurult át a Silk Way rali rajtdobogóján, s természetesen annak rendje és módja szerint elrajtolt a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) kamionos trió is. „A kamionos kategóriában a világ krémje gyûlt itt össze – hatalmas öröm lesz ezek ellen a fiúk ellen versenyezni, akikkel ráadásul nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Remélem, tudunk majd versenyezni velük” – mondta Kovács Miklós, majd szélesen elmosolyodott, miután az egyik rivális jól hátba verte, és megdicsérte, hogy milyen gyönyörû lett a csõrös Scania. 

A verseny szombaton a Moszkva és Csebokszari közötti szakasszal kezdõdik, amelyen a mért szakasz még nem lesz hosszú (alig több, mint hatvan kilométer), de arra éppen elég, hogy bemelegedjenek a versenyzõk. Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16