LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Rajt a Vörös téren
Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László szombaton délután tizedikként gurult fel a Vörös téren felállított rajtdobogóra és vágott neki a Selyemút-rali majd’ 4000 kilométeres versenytávjának.


Minden jó, ha jó a vége – tartja a mondás, és bár a Selyemút-ralinak még koránt sincs vége, sõt, éppen csak most kezdõdik, a szombati nap vége jól alakult a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros számára. 
Ahhoz képest mindenképp, hogy reggel kiverte õket a hideg veríték, amikor azt tapasztalták, hogy a versenyre elõkészített, szépen felmatricázott Opel Antara, amellyel elõzõ nap Moszkvától nem messze autóztatták a helyi újságírókat, megmakacsolta magát és nem akar beindulni. A fiúk tolták, de hiába, úgyhogy végül az egyik lengyel vetélytárs húzta be, és akkor, mintha varázsütésre történne, beindult, és attól kezdve nem volt gond vele. 
Vihették a technikai gépátvételre az adminisztratív ellenõrzés után (ennyi év után ez már rutinból megy a csapattagoknak), majd pedig beálltak vele a Vörös térre, ahol délután/kora este megtartották az ünnepélyes rajtceremóniát. 

De visszatérve még egy kicsit a pénteki napra, a magyar csapatokat meghívták az itteni Magyar Követségre, ahol grillpartit rendeztek a tiszteletükre, találkozhattak az itt élõ magyarokkal, valamint a magyar strandlabdarúgó válogatott tagjaival – a sportolók villámgyorsan barátságot kötöttek, nem csoda, mindannyian kedvelik a „nagy homokozókat”, csak éppen az egyik futballozik benne, a másik autót vezet. 
„Nagyon jól éreztük magunkat a követségen, köszönjük a meghívást a helyi magyar egyesületnek és a követségnek, jó volt az otthontól távol magyarok közt tölteni egy estét, magyar vendéglátással. Most azonban már egy kicsit izgatottak vagyunk, várjuk a rajtot, és még jobban az elsõ szakaszt” – mondta Szalay Balázs, mielõtt elindult a Vörös térre. 
Moszkva, vagy talán egész Oroszország leghíresebb terén aztán 88 versenyautó és 25 versenykamion sorakozott fel, hogy ünnepélyes keretek között felguruljon a két emelet magas rajtdobogóra – a tetejérõl az egész teret látták, beleértve a több ezer szurkolót és mivel magyarok mindenhol vannak – hallották a drukkolásukat. 

Az Opel Dakar Team párosa kiszállt, integetett, majd a kérdésre, hogy milyen eredményt szeretne elérni, Szalay Balázs megerõsítette: „A top tízben szeretnék végezni.” Alapot adhat a bizakodásra, hogy az idén a rendezõk a tavalyinál sokkal több homokos szakaszt jelöltek ki a versenyzõk számára – Szalay pedig imád sivatagban autózni, a tapasztalatok szerint „nagyon érzi” a homokdûnéket. 

A páros szombaton egy 185 kilométeres szakaszt teljesített, amiben még nem volt mért szakasz, csak közelebb vitt a vasárnapi rajt helyszínéhez, amelyen már elkezdõdik az igazi nyílt sisakos küzdelem. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12