LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Rajtra kész a csapat!
Szalay Balázs és Bunkoczi László összemérte tudását száz méteres síkfutásban a Luzsnyiki stadionban, letudta a papírmunkát és bevette a Vörös teret. Mindezt 24 óra leforgása alatt. 

Az Opel Dakar Team párosa így készült a Selyemút-ralira. 
A viadal ünnepélyes rajtceremóniáját péntek késõ este tartják Moszkva legimpozánsabb terén, elõtte azonban a versenyzõk átestek az ilyenkor szokásos adminisztratív és technikai ellenõrzésen. 
„A papírmunkát már rutinból csináljuk, és persze a technikai ellenõrzést is, de ott most volt egy kis fennakadás, mert belekötöttek a biztonsági öv csövének üléstõl való távolságába. Hat éve így csináljuk, eddig semmi gond nem volt vele, de most azt mondták, öt centivel hátrébb kellene lennie a csõnek. Végül azért átmentünk az ellenõrzésen, és bevettük a Vörös teret, vagyis beraktuk az autót az ott kijelölt zárt parkolóba” – mondta Szalay Balázs, akinek ez lesz a harmadik Selyemút-ralija, s most az esélyesek között tartják számon, mivel legutóbb parádés hajrájának köszönhetõen a második helyen ért célba a viadalon. Az Opel Mokka pilótája nyilván minden versenyre úgy áll oda, hogy nyerni szeretne (másként nem is lenne érdemes), de maradjunk annyiban, hogy nem lesz könnyû dolga, hiszen olyan ellenfelekkel kell felvennie a versenyt, mint a kétszeres Dakar-gyõztes Jean-Louis Schlesser, vagy a tavalyi gyõztes Borisz Gadaszin, aki egy igazán ronda prototípust mutat be ezen a viadalon – amivel kapcsolatban kijelentette, nem a szépségre megy rá vele, hanem a gyorsaságra. 
Mint ahogy a gyorsaságát (bár lóerõk nélkül) tesztelte Szalay Balázs és Bunkoczi László is, amikor a legendás Luzsnyiki stadion futópályájára lépett. A táv száz méter volt, a navigátor rajtoltatott, s bár ennek köszönhetõen meglépet az indulásnál, elkövette azt a hibát, hogy tûzálló cipõben állt ki a versenyre, úgyhogy egy idõ után gyakorlatilag helyben futott. Legalábbis ezzel indokolja, hogy Szalay megelõzte õt a hajrában. 
Azért a végeredménybõl nem volt harag, hiszen a páros célja nyilván az, hogy közösen legyenek gyorsak az elkövetkezõ napokban. A Selyemút-rali során szombaton csupán egy összekötõ szakasz vár a mezõnyre (tehát nem lesz mért szakasz, azokból az elsõt vasárnap tartják), összesen pedig több mint 4000 kilométert tesz meg a mezõny, amelybõl 2821 km a szelektív szakaszok hossza. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27