LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Rajtra kész a csapat!
Szalay Balázs és Bunkoczi László összemérte tudását száz méteres síkfutásban a Luzsnyiki stadionban, letudta a papírmunkát és bevette a Vörös teret. Mindezt 24 óra leforgása alatt. 

Az Opel Dakar Team párosa így készült a Selyemút-ralira. 
A viadal ünnepélyes rajtceremóniáját péntek késõ este tartják Moszkva legimpozánsabb terén, elõtte azonban a versenyzõk átestek az ilyenkor szokásos adminisztratív és technikai ellenõrzésen. 
„A papírmunkát már rutinból csináljuk, és persze a technikai ellenõrzést is, de ott most volt egy kis fennakadás, mert belekötöttek a biztonsági öv csövének üléstõl való távolságába. Hat éve így csináljuk, eddig semmi gond nem volt vele, de most azt mondták, öt centivel hátrébb kellene lennie a csõnek. Végül azért átmentünk az ellenõrzésen, és bevettük a Vörös teret, vagyis beraktuk az autót az ott kijelölt zárt parkolóba” – mondta Szalay Balázs, akinek ez lesz a harmadik Selyemút-ralija, s most az esélyesek között tartják számon, mivel legutóbb parádés hajrájának köszönhetõen a második helyen ért célba a viadalon. Az Opel Mokka pilótája nyilván minden versenyre úgy áll oda, hogy nyerni szeretne (másként nem is lenne érdemes), de maradjunk annyiban, hogy nem lesz könnyû dolga, hiszen olyan ellenfelekkel kell felvennie a versenyt, mint a kétszeres Dakar-gyõztes Jean-Louis Schlesser, vagy a tavalyi gyõztes Borisz Gadaszin, aki egy igazán ronda prototípust mutat be ezen a viadalon – amivel kapcsolatban kijelentette, nem a szépségre megy rá vele, hanem a gyorsaságra. 
Mint ahogy a gyorsaságát (bár lóerõk nélkül) tesztelte Szalay Balázs és Bunkoczi László is, amikor a legendás Luzsnyiki stadion futópályájára lépett. A táv száz méter volt, a navigátor rajtoltatott, s bár ennek köszönhetõen meglépet az indulásnál, elkövette azt a hibát, hogy tûzálló cipõben állt ki a versenyre, úgyhogy egy idõ után gyakorlatilag helyben futott. Legalábbis ezzel indokolja, hogy Szalay megelõzte õt a hajrában. 
Azért a végeredménybõl nem volt harag, hiszen a páros célja nyilván az, hogy közösen legyenek gyorsak az elkövetkezõ napokban. A Selyemút-rali során szombaton csupán egy összekötõ szakasz vár a mezõnyre (tehát nem lesz mért szakasz, azokból az elsõt vasárnap tartják), összesen pedig több mint 4000 kilométert tesz meg a mezõny, amelybõl 2821 km a szelektív szakaszok hossza. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16