LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Rajtra kész a mezõny!
Lezajlott az adminisztratív és a technikai gépátvétel az Africa Race-en – a mezõny rajtra kész. A jármûvek már a monacói kikötõben várják a szilveszteri startot, amely után behajózik a mezõny, január 2-án pedig az elsõ szakasszal elrajtol a 6500 kilométeres össztávú verseny. 

„Monaco a kedvencem az F1-es futamok közül – a szûk kis utcákon mindig izgalmas verseny zajlik. Ezért is örülök, hogy az Africa Race mezõnye visszatért ide, jó érzés onnan rajtolni, ahol normál körülmények között a Formula–1-es depót felépítik. Fülig ér a szánk, remélem, ez a verseny végén is ugyanígy lesz. Megcélozzuk a dobogót, reméljük, sikerül is felállni rá a Rózsaszín-tó partján” – mondta Szalay Balázs, miután beállt a parc fermébe az ikonikus StarsʼnʼBars étterem elõtt. 
Az Opel Dakar Team párosa tehát pénteken átesett a kötelezõ papírmunkán: az adminisztratív ellenõrzés meg sem kottyant, szinte pillanatok alatt túl volt rajta a csapat, a szerelõk pedig már olyan rutinnal matricázzák fel a jármûveket és szerelik be a biztonsági berendezéseket, mintha ezt az autószerelõ iskola elsõ napján alapvetésként tanítanák. „Flottul ment minden, de persze mi már a rajtot várjuk, úgyhogy igyekeztünk  mihamarabb túl lenni a kötelezõn. A fiúk így többet pihenhetnek, úgysem alszanak majd túl sokat az elõttünk álló két hétben” – tette hozzá Bunkoczi László, aki immár 13 éve járja a sivatagot Szalayval, az Africa Race-en pedig negyedszer állnak rajthoz.
Darázsi Zsolt 2007-ben versenyzett utoljára Afrikában kamionnal (még a Dakaron), úgyhogy nyilván navigátorával, Szalai Norberttel együtt õk is izgatottan várják, hogy elkezdõdjön a verseny. 
„Monaco szûk utcáin nagyon észnél kellett lenni, nem csupán a nézõk miatt, hanem azért is, mert akadtak olyan kanyarok, ahol alig fért el az MAN. Jó látni, hogy ilyen remek csapat gyûlt össze a kamionosok mezõnyében, biztos vagyok benne, hogy jó kis versenyt vívunk majd” – mondta az Opel-csapat rutinos kamionversenyzõje, Darázsi Zsolt. 
A mezõny szilveszter délelõtt 11 órakor rajtol Monacóban, utána irány a kikötõ, az új évet pedig már a hatalmas komp gyomrában köszöntik a versenyzõk. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22