LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Rajtra kész a mezõny!
Lezajlott az adminisztratív és a technikai gépátvétel az Africa Race-en – a mezõny rajtra kész. A jármûvek már a monacói kikötõben várják a szilveszteri startot, amely után behajózik a mezõny, január 2-án pedig az elsõ szakasszal elrajtol a 6500 kilométeres össztávú verseny. 

„Monaco a kedvencem az F1-es futamok közül – a szûk kis utcákon mindig izgalmas verseny zajlik. Ezért is örülök, hogy az Africa Race mezõnye visszatért ide, jó érzés onnan rajtolni, ahol normál körülmények között a Formula–1-es depót felépítik. Fülig ér a szánk, remélem, ez a verseny végén is ugyanígy lesz. Megcélozzuk a dobogót, reméljük, sikerül is felállni rá a Rózsaszín-tó partján” – mondta Szalay Balázs, miután beállt a parc fermébe az ikonikus StarsʼnʼBars étterem elõtt. 
Az Opel Dakar Team párosa tehát pénteken átesett a kötelezõ papírmunkán: az adminisztratív ellenõrzés meg sem kottyant, szinte pillanatok alatt túl volt rajta a csapat, a szerelõk pedig már olyan rutinnal matricázzák fel a jármûveket és szerelik be a biztonsági berendezéseket, mintha ezt az autószerelõ iskola elsõ napján alapvetésként tanítanák. „Flottul ment minden, de persze mi már a rajtot várjuk, úgyhogy igyekeztünk  mihamarabb túl lenni a kötelezõn. A fiúk így többet pihenhetnek, úgysem alszanak majd túl sokat az elõttünk álló két hétben” – tette hozzá Bunkoczi László, aki immár 13 éve járja a sivatagot Szalayval, az Africa Race-en pedig negyedszer állnak rajthoz.
Darázsi Zsolt 2007-ben versenyzett utoljára Afrikában kamionnal (még a Dakaron), úgyhogy nyilván navigátorával, Szalai Norberttel együtt õk is izgatottan várják, hogy elkezdõdjön a verseny. 
„Monaco szûk utcáin nagyon észnél kellett lenni, nem csupán a nézõk miatt, hanem azért is, mert akadtak olyan kanyarok, ahol alig fért el az MAN. Jó látni, hogy ilyen remek csapat gyûlt össze a kamionosok mezõnyében, biztos vagyok benne, hogy jó kis versenyt vívunk majd” – mondta az Opel-csapat rutinos kamionversenyzõje, Darázsi Zsolt. 
A mezõny szilveszter délelõtt 11 órakor rajtol Monacóban, utána irány a kikötõ, az új évet pedig már a hatalmas komp gyomrában köszöntik a versenyzõk. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27