LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Schlesser is az ellenfelek között
Újabb illusztris taggal bõvült a Selyemút-rali mezõnye: a Dakaron kétszer, az Africa Race-en négyszer diadalmaskodó Jean-Louis Schlesser is beveti kétkerékhajtású, saját építésû buggyját, s persze célja ezúttal is a gyõzelem. Így azután a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõsnek a hétpróbás franciával is meg kell mérkõznie az orosz sivatagban. 

„Mindenképpen szerettem volna visszatérni Oroszországba, mert nagyon szeretem az országot, és megszámlálni sem tudom, hány Master-ralin vettem ott részt. Biztos vagyok benne, hogy a 2012-es Silkway-rali is fantasztikus lesz. Elõször is mert az oroszok nagyon jók a szervezésben. Másodszor mert szeretek a sztyeppéken és a gyors pályákon autózni, a sivatagról, ugye, már nem is beszélve. Biztos emlékezetes napokat töltünk majd a volán mögött a buggyval, amellyel tavaly megnyertem a Fáraó-ralit. Azt hiszem, jó esélyeim vannak…” – mondta Schlesser, amit az ellenfelek vehetnek akár  ígéretnek, akár fenyegetésnek, de hogy számolni kell vele, az egészen biztos. 
„A kétkerékhajtású kategória gyõzelméért harcolok majd, amely mindig nagy kihívás. Ami az összetett gyõzelmet illeti, az a mezõnytõl függ, de persze, a lehetõ legelõrébb szeretnék végezni. A dobogó… Az jó lenne” – mondta Schlesser, aki 15 világkupa-versenyt nyert meg és kétszer összetettben is diadalmaskodott. 
Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12