LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Sivatagi hangulatban

Kint hó, bent afrikai, sõt, sivatagi hangulat. Tulajdonképpen nincs ebben semmi szokatlan, ha eláruljuk, hogy az Opel Dakar Team tartott évnyitó, vagy inkább élménybeszámoló partit péntek este a Champs Sport Pubban, ahol a csapat versenyzõpárosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László felidézte az Africa Race történéseit a támogatók, újságírók, barátok és szurkolók körében.

A sportkocsma nagy kivetítõjén és a tévékben ezúttal a sivatagi száguldás rejtelmeibe kaptak bepillantást a résztvevõk – akik közül persze senki számára sem volt idegen, hogy milyen hatalmas is a Szahara. 
Egymást érték a sztorik, hiszen mindenki a kulisszatitkokra volt kíváncsi – a remek részeredményekkel (hatból öt második hely a szünnapig), a technikai gondokkal (a motorból fél táv után dõlni kezdett az olaj, ami után már csak a cél volt a cél) itt mindenki pontosan tisztában volt. A résztvevõk inkább arra voltak kíváncsiak, hogy milyen az élet a sivatagban (izgalmas, kalandos, vad), hogy tényleg olyan hideg volt-e éjszakánként (igen, az elsõ három napon mínusz öt fok volt, majd megfagytunk a sátrunkban), s hogy nem volt-e veszélyes visszatérni Afrikába (nem, mert a szervezõk megegyeztek mindhárom ország kormányával, és a hadsereg védte a tábort). Mindent egybevetve érdekes, izgalmas szezonkezdetet jelentett az Africa Race a Szalay, Bunkoczi kettõs számára, amely ötödször ért célba a Rózsaszín-tó partján. Ezen felül azonban más jubileumot is ünnepeltek. 
„Tíz éve versenyzünk együtt Lacival, több mint százezer kilométert tettünk meg eddig versenykörülmények között” – sorolta a meglepõ számokat Szalay, aki ezután azt is elárulta, a csapata egyébként is az állandóság jegyében mûködik, hiszen a legtöbb tagja szintén tíz éve, vagy még hosszabb ideje dolgozik a páros sikeréért. Már ez önmagában is megért egy bulit. 
Az Africa Race partira elfogadta a meghívást a verseny másik magyar résztvevõje, a kamionos Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió is, amely az idén kétszer is kihúzta a pácból az autós kettõst, s most érdekes volt együtt felidézni az emlékeket. 
Átadták ezen felül a WestEndben egy hónapon át zajló szimulátoros játék nyertesének járó fõdíjat is: Ritter Krisztián érte el a legjobb idõeredményt, jutalma egy gyönyörû, sportosan elegáns TW Steel óra lett. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16