LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Sivatagi hangulatban

Kint hó, bent afrikai, sõt, sivatagi hangulat. Tulajdonképpen nincs ebben semmi szokatlan, ha eláruljuk, hogy az Opel Dakar Team tartott évnyitó, vagy inkább élménybeszámoló partit péntek este a Champs Sport Pubban, ahol a csapat versenyzõpárosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László felidézte az Africa Race történéseit a támogatók, újságírók, barátok és szurkolók körében.

A sportkocsma nagy kivetítõjén és a tévékben ezúttal a sivatagi száguldás rejtelmeibe kaptak bepillantást a résztvevõk – akik közül persze senki számára sem volt idegen, hogy milyen hatalmas is a Szahara. 
Egymást érték a sztorik, hiszen mindenki a kulisszatitkokra volt kíváncsi – a remek részeredményekkel (hatból öt második hely a szünnapig), a technikai gondokkal (a motorból fél táv után dõlni kezdett az olaj, ami után már csak a cél volt a cél) itt mindenki pontosan tisztában volt. A résztvevõk inkább arra voltak kíváncsiak, hogy milyen az élet a sivatagban (izgalmas, kalandos, vad), hogy tényleg olyan hideg volt-e éjszakánként (igen, az elsõ három napon mínusz öt fok volt, majd megfagytunk a sátrunkban), s hogy nem volt-e veszélyes visszatérni Afrikába (nem, mert a szervezõk megegyeztek mindhárom ország kormányával, és a hadsereg védte a tábort). Mindent egybevetve érdekes, izgalmas szezonkezdetet jelentett az Africa Race a Szalay, Bunkoczi kettõs számára, amely ötödször ért célba a Rózsaszín-tó partján. Ezen felül azonban más jubileumot is ünnepeltek. 
„Tíz éve versenyzünk együtt Lacival, több mint százezer kilométert tettünk meg eddig versenykörülmények között” – sorolta a meglepõ számokat Szalay, aki ezután azt is elárulta, a csapata egyébként is az állandóság jegyében mûködik, hiszen a legtöbb tagja szintén tíz éve, vagy még hosszabb ideje dolgozik a páros sikeréért. Már ez önmagában is megért egy bulit. 
Az Africa Race partira elfogadta a meghívást a verseny másik magyar résztvevõje, a kamionos Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió is, amely az idén kétszer is kihúzta a pácból az autós kettõst, s most érdekes volt együtt felidézni az emlékeket. 
Átadták ezen felül a WestEndben egy hónapon át zajló szimulátoros játék nyertesének járó fõdíjat is: Ritter Krisztián érte el a legjobb idõeredményt, jutalma egy gyönyörû, sportosan elegáns TW Steel óra lett. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27