LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Stresszes nap – 17. hely

Stresszes napon van túl a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs, ez azonban nem akadályozhatta meg abban, hogy megszerezze a 17. helyet és egyre elõrébb tornázza magát az összetettben.

A rendezõk az elsõ perui napra is tartogattak kihívást a mezõny számára – az Opel Dakar Team párosa extra feladatként azzal a tudattal állt oda a két részbõl álló, összesen 534 kilométernyi szelektív szakasz rajtjához, hogy tudta, nem számíthat a Darázsi Zsolt vezette versenykamionra. Ugyanis amint arról beszámoltunk, az MAN kuplungja tönkrement, a trió ott ragadt a dûnék között és még a szervizkamionnak is vissza kellett fordulnia, hogy kimenekítse, hiszen a mezõny elhagyta Chilét és Peruban folytatta a száguldást.
Így azután a csapatnak a Hungarian Dakar Team nyújtott segítõ kezet – elhoztak néhány pótalkatrészt Arequipába és a csapat egyik szerelõjét, Szabolcsi Palit, hogy legalább õ átnézhesse este az Opel Antarát, hiszen a mezõnyre további két pokoli szakasz vár a szóbeszéd szerint. (Jó hír, hogy a kamionok már úton vannak és péntekre remélhetõleg elérik a következõ tábort.)

De nézzük, mi történt a csütörtöki szakaszon!
“Vízválasztó nap volt a mai. Az elõzetesen kiadott útvonaltervben nem nagyon volt dûne, aztán csak elõkerültek valahonnan azok az óriási, nagyon puha homokhegyek. Amikor megláttuk, azonnal megálltam, hogy leengedjük a kerekeket. Hárman megelõztek, de õk utána ott ástak, amikor mi vígan elmentünk mellettük” – mondta Szalay, aki még azt is hozzátette, ezek után beértek egy mély homokos részre, ahol három Buggy ásott. Azokat szlalomozva kerülte ki a páros, az egyiktõl csak néhány centire volt, de a magyar pilóta tudta, ha elveszi a gázt, akkor jöhet az ásás. Nem jött – szerencsére.
“A második szakasznak volt egy sziklás része, amelyen sokszor kétesélyes volt, hogy az autó leesik a szakadékba, vagy fent marad az úton. Laci a vége felé már nem is mondta, hogy balra menjünk vagy jobbra, hanem csak azt, hogy türelmesen, türelmesen, türelmesen. Igaz, volt alapunk az óvatosságra, mert a végén csak ráugrattunk egy köves dombra és eltörtük az egyik rugót. Összességében azonban elégedett vagyok a nappal, hiszen az volt a cél, hogy végigmenjünk, és végigmentünk. Persze, nem mondom, hogy nem volt stresszes…”

No igen, a Dakar már csak ilyen. Stresszes.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27