LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Stresszes nap – 17. hely

Stresszes napon van túl a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs, ez azonban nem akadályozhatta meg abban, hogy megszerezze a 17. helyet és egyre elõrébb tornázza magát az összetettben.

A rendezõk az elsõ perui napra is tartogattak kihívást a mezõny számára – az Opel Dakar Team párosa extra feladatként azzal a tudattal állt oda a két részbõl álló, összesen 534 kilométernyi szelektív szakasz rajtjához, hogy tudta, nem számíthat a Darázsi Zsolt vezette versenykamionra. Ugyanis amint arról beszámoltunk, az MAN kuplungja tönkrement, a trió ott ragadt a dûnék között és még a szervizkamionnak is vissza kellett fordulnia, hogy kimenekítse, hiszen a mezõny elhagyta Chilét és Peruban folytatta a száguldást.
Így azután a csapatnak a Hungarian Dakar Team nyújtott segítõ kezet – elhoztak néhány pótalkatrészt Arequipába és a csapat egyik szerelõjét, Szabolcsi Palit, hogy legalább õ átnézhesse este az Opel Antarát, hiszen a mezõnyre további két pokoli szakasz vár a szóbeszéd szerint. (Jó hír, hogy a kamionok már úton vannak és péntekre remélhetõleg elérik a következõ tábort.)

De nézzük, mi történt a csütörtöki szakaszon!
“Vízválasztó nap volt a mai. Az elõzetesen kiadott útvonaltervben nem nagyon volt dûne, aztán csak elõkerültek valahonnan azok az óriási, nagyon puha homokhegyek. Amikor megláttuk, azonnal megálltam, hogy leengedjük a kerekeket. Hárman megelõztek, de õk utána ott ástak, amikor mi vígan elmentünk mellettük” – mondta Szalay, aki még azt is hozzátette, ezek után beértek egy mély homokos részre, ahol három Buggy ásott. Azokat szlalomozva kerülte ki a páros, az egyiktõl csak néhány centire volt, de a magyar pilóta tudta, ha elveszi a gázt, akkor jöhet az ásás. Nem jött – szerencsére.
“A második szakasznak volt egy sziklás része, amelyen sokszor kétesélyes volt, hogy az autó leesik a szakadékba, vagy fent marad az úton. Laci a vége felé már nem is mondta, hogy balra menjünk vagy jobbra, hanem csak azt, hogy türelmesen, türelmesen, türelmesen. Igaz, volt alapunk az óvatosságra, mert a végén csak ráugrattunk egy köves dombra és eltörtük az egyik rugót. Összességében azonban elégedett vagyok a nappal, hiszen az volt a cél, hogy végigmenjünk, és végigmentünk. Persze, nem mondom, hogy nem volt stresszes…”

No igen, a Dakar már csak ilyen. Stresszes.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22