LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Száguldás a pampákon

Visszaszámlálás Tucumánban. A 2013-as Dakar-rali argentin szakaszait is nyilvánosságra hozták, a prezentációnak San Miguel de Tucuman, illetve Buenos Aires adott otthont. Noha a viadalnak nem része a két város közötti szakasz, a Dakar versenyigazgatója, Étienne Lavigne ezt járta be a turisztikai miniszterrel, Enrique Meyerrel, amikor a következõ Dakar útvonalát mutatták be.

Az országnak jövõre az észak-nyugati tartományait, Córdobát, La Rioját és Saltát érinti a mezõny, a január 13-án esedékes szünnapnak pedig Tucuman ad majd otthont.
A Dakar öt szakaszán kívül más izgalmas motorsport-eseménynek is otthont ad majd Argentína: a MotoGP-sorozatba visszatér az itteni nagydíj (áprilisban Santiago del Estero ad otthont neki), és arra is készülnek, hogy a Formula-1-et visszacsábítsák az országba, egészen pontosan Mar del Platába.

De visszatérve a terepralihoz. A Dakar argentin prezentációján természetesen részt vettek a hazai versenyzõk is. Lucho Alverz, aki januárban ötödikként végzett a viadalon éppen Katarban száguldott, de rajta kívül aki élt és mozgott, ott volt.
„Ott leszek – ígérte a 2013-as Dakar-ralival kapcsolatban Aljandro Patronelli, a híres quados testvérpár egyik tagja –, de Marcos talán túl elfoglalt lesz a családi üzlet miatt.”
Ez talán extra lehetõséget jelent majd Thomas Maffei számára, aki harmadikként ért célba az idén Limában, s aki (sokakhoz hasonlóan) izgatottan várta a bejelentéseket a következõ évi viadalról.
„Mindenki az elsõ szakaszok nehézségérõl kérdez – mondta Étienne Lavigne versenyigazgató: –, mert most már mindenki tisztában van vele, milyen nehéz is legyõzni a perui sivatagot. Megpróbáltam õket egy kicsit megnyugtatni, de még mindig nehéz kezdésre számítanak.”
No igen, a Dakar sohasem könnyû, de nem is kell annak lennie.

A 2013-as Dakar útvonala Argentínában
Január 11.: Calama-Salta
Január 12.: Salta-San Miguel de Tucuman
Január 13.: szünnap, San Miguel de Tucuman
Január 14.: San Miguel de Tucuman-Córdoba
Január 15.: Córdoba-La Rioja
Január 16.. La Rioja-Fiambala

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27