LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Száguldás a pampákon

Visszaszámlálás Tucumánban. A 2013-as Dakar-rali argentin szakaszait is nyilvánosságra hozták, a prezentációnak San Miguel de Tucuman, illetve Buenos Aires adott otthont. Noha a viadalnak nem része a két város közötti szakasz, a Dakar versenyigazgatója, Étienne Lavigne ezt járta be a turisztikai miniszterrel, Enrique Meyerrel, amikor a következõ Dakar útvonalát mutatták be.

Az országnak jövõre az észak-nyugati tartományait, Córdobát, La Rioját és Saltát érinti a mezõny, a január 13-án esedékes szünnapnak pedig Tucuman ad majd otthont.
A Dakar öt szakaszán kívül más izgalmas motorsport-eseménynek is otthont ad majd Argentína: a MotoGP-sorozatba visszatér az itteni nagydíj (áprilisban Santiago del Estero ad otthont neki), és arra is készülnek, hogy a Formula-1-et visszacsábítsák az országba, egészen pontosan Mar del Platába.

De visszatérve a terepralihoz. A Dakar argentin prezentációján természetesen részt vettek a hazai versenyzõk is. Lucho Alverz, aki januárban ötödikként végzett a viadalon éppen Katarban száguldott, de rajta kívül aki élt és mozgott, ott volt.
„Ott leszek – ígérte a 2013-as Dakar-ralival kapcsolatban Aljandro Patronelli, a híres quados testvérpár egyik tagja –, de Marcos talán túl elfoglalt lesz a családi üzlet miatt.”
Ez talán extra lehetõséget jelent majd Thomas Maffei számára, aki harmadikként ért célba az idén Limában, s aki (sokakhoz hasonlóan) izgatottan várta a bejelentéseket a következõ évi viadalról.
„Mindenki az elsõ szakaszok nehézségérõl kérdez – mondta Étienne Lavigne versenyigazgató: –, mert most már mindenki tisztában van vele, milyen nehéz is legyõzni a perui sivatagot. Megpróbáltam õket egy kicsit megnyugtatni, de még mindig nehéz kezdésre számítanak.”
No igen, a Dakar sohasem könnyû, de nem is kell annak lennie.

A 2013-as Dakar útvonala Argentínában
Január 11.: Calama-Salta
Január 12.: Salta-San Miguel de Tucuman
Január 13.: szünnap, San Miguel de Tucuman
Január 14.: San Miguel de Tucuman-Córdoba
Január 15.: Córdoba-La Rioja
Január 16.. La Rioja-Fiambala

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16