LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szakítás – az ASO nem megy a Selyemútra
A Dakar-ralit szervezõ francia ASO bejelentette, ettõl az évtõl kezdve nem vesz részt a Selyemút-rali szervezésében, amely Oroszországban zajlik, s amelynek a francia cég eddig társszervezõje volt. A közlemény a következõ: “Hároméves együttmûködés után a következõ Selyemút-rali szervezésében már nem vállal szerepet a Dakart rendezõ csapat, így a viadal nem tartozik többé a Dakar-sorozat égisze alá. A felek különbözõ tényezõk miatt jutottak erre a megállapodásra. A szakítás azonban nem végleges, remélik, hogy dolgoznak még együtt a jövõben.”


A Selyemút-rali szervezõi bejelentették: a verseny idén is Moszkvából, a Vörös térrõl rajtol (ez már tavaly is hatalmas tetszést aratott mind a szurkolók, mind pedig a versenyzõk körében), és 2014-es téli olimpiát vendégül látó Szocsi közelében ér célba. 
A negyedik alkalommal tartandó Selyemút-ralit – amelyen a tervek szerint részt vesz az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is – a hagyományoknak megfelelõen a legendás Semen Jakubov szervezi. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12