LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalay: „Végre versenyben vagyunk!”
Gyors szakasz volt. És rövid is, mert a Silk Way-rali rendezõi elõbb úgy határoztak, hogy két részre bontják a szelektívet (megint egy fránya patak miatt, ami annyira megduzzadt, hogy nem lehetett rajta átkelni), majd pedig úgy, hogy törlik a második részt, mert akkora szél volt, hogy a mentõhelikopterek nem tudtak felszállni. Márpedig a biztonság mindenek felett. 

Így aztán 111 kilométert „sprintelt” a mezõny, és tényleg ráléptek a gázra a párosok, amit az is mutat, hogy az elsõ és a harmincadik helyezett 12 percen belül volt. 


A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a 29. helyet szerezte meg a Balkasból Almatiba tartó szelektíven, amely immár homokos talajú volt. 
„Érdekes érzés volt Stéphane Peterhansel elõtt rajtolni – ugye, õ elõzõ nap hatalmasat esett –, õszintén szólva azt vártuk, hogy körülbelül húsz kilométernél fog utolérni, ehhez képest majdnem negyvennél érkezett meg, ami azt jelenti, hogy jóval gyorsabbak voltunk, mint az elõzõ napokon. Egyébként érzésre is sokat gyorsultunk: arra gondoltam, végre versenyben vagyunk. Ma már homokos pályákon közlekedtünk: kicsit talán magas is volt a guminyomás, de hát utólag mindig sokkal könnyebb okosnak lenni” – mondta Szalay, aki az összetettben a 24. helyre zárkózott fel. Utóbb kiderült, a szerencse is melléjük állt a pihenõnap elõtti utolsó szakaszon. 
„Ha nem törlik a második szakaszt, akkor bemenni bementünk volna a dûnék közé, de ki már nem jövünk, mert a táborban vettük észre, hogy eltört a féltengelyünk. Ezt leszámítva minden rendben volt, navigáció szempontjából egy közepesen nehéz szakaszon vagyunk túl, ez a jobb napok közé tartozik” – tette hozzá Bunkoczi László. 
Pénteken pihenõnap következik (nagyjából féltávnál rá is fér a mezõnyre egy kis pihenés, az autókra pedig a szervizelés), utána Almatiból Kína felé veszik az irányt a versenyzõk. SILK WAY-RALI
6. szakasz, Balkas–Almati (össztáv: 555.53 km, ebbõl szelektív szakasz: 110 km). Autósok: 1. Damen  Jefferies, Max Eddy (amerikai, Jefferies Buggy) 1:11:22, 2. Peterhansel, Cottret (francia, Peugeot 2008DKR) 1:28 p h., 3. Loeb, Elena (francia, Peugeot 2008DKR) 1:46 p h., …29. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Mokka) 11:27 p h., …44. Liszi László, Liszi Norbert 26:01 p h. Kamionosok: 1. Ajrat Margyejev, Ajdar Beljajev, Dmitrij Szvisztunov (orosz, Kamaz) 1:16:18, 2. Sibalov, Amatics, Kisamijev (orosz, Kamaz) 33 mp h., 3. Szotnyikov, Ahmagyejev, Romanov (orosz, Kamaz) 2:18 p h. 
Az összetettben. Autósok: 1. Cyril Despres, David Castera (francia, Peugeot 2008DKR) 11:06:35, 2. Loeb 8:00 p h., 3. Vasziljev, Zsilcov (orosz, Mini All4) 9:50, …24. Szalay 1:49:13 ó h., …49. Liszi 4:30:18 ó h. Kamionosok: 1. Eduard Nyikolajev, Jevgenyij Jakovlev, Vladimir Ribakov (orosz, Kamaz) 11:47:18, 2. Van den Brink, Willemsen, Kozlovszkij (holland, belga, orosz, Renault) 8:37 p h., 3. Sibalov 10:05 p h. 


Összefoglaló az RTL Klubon éjfél után!

Ha lemaradtál, nézd vissza az RTL Moston: rtl.hu/most/

Vlog: AFK Légió 
Sajtóképek: dakar.hu/sajto


Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02