LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalay: Afrika mellett Afrika szól

Afrika mellett mindig Afrika szól. Az, hogy Dakar csak egy van a világon, Szenegálban, Afrikában. Csak ott annyira lenyûgözõ a táj, ott annyira gyönyörûek a hegyek, a sziklák, ott olyan hatalmas a sivatag és végeláthatatlanok a dûnék. 

Szalay Balázs húsz évvel ezelõtt kezdett versenyezni – s mi lehetne jobb helyszín a jubileum megünneplésére, mint a klasszikus Dakarok útvonalán haladó – Marokkót, Mauritániát és Szenegált átszelõ – Africa Race?! Szalay Balázs és Bunkoczi László az Opel Mokkával visszatér a sportág bölcsõjéhez.
„Afrikáról legelõször a sivatag jut eszembe. Az, amikor az elsõ Dakar-ralin megláttam azt a rengeteg dûnét, és nem hittem, hogy ott egyetlen autó is át tud menni. Aztán valahogy mi is átjutottunk. Az évek során pedig megszerettem a dûnéket, olyannyira, hogy mostanra jobban szeretek homokon autózni, mint mondjuk köves, sziklás talajon…” – mondta Szalay, aki ezúttal is az Opel Mokkát veti be a Szaharában. Három éve versenyez ezzel az kocsival, amelyet a bemutatása óta folyamatosan fejlesztenek, hiszen egy versenyautó soha nincs kész…
Az évek során a Mokka hozzám nõtt, minden rezdülését, minden csörrenését, mozgását ismerem. Ha elkezd kerregni, nagyjából tudom, mi lehet a baja. Ráadásul a mûhelyben a fiúk, akik felkészítik, nagyon profik. Így amikor beleülök, bennem pillanatnyi kétség sincs azzal kapcsolatban, hogy kibírja azt a hatalmas terhelést, aminek kiteszem, s hogy a legnagyobb árkokon is átjutok vele” – mondta Szalay, aki azt is hozzátette, az elsõ afrikai szakaszon nyilván akaratlanul is eszükbe jut majd, hogy tavaly ugyanitt mindössze tizenhárom perc jutott nekik, aztán nagy sebességnél balesetet szenvedtek, amiben Bunkoczi László megsérült. 

A navigátor két gerinccsigolyája eltört, túl van két mûtéten, és a rehabilitáción. Csak néhány hete ülhetett újra versenyautóba.
„Amikor a teszten elõször elugrottunk az autóval, vártam, hogy fájjon – nem fájt. Még úgy sem, hogy az egész testem megfeszült, megmerevedett. Aztán rámentünk egy nagy kõre, ami egy kicsit fájt, de ez egyébként is fájt volna… Azután ahogy telt az idõ, egyre kevésbé kapaszkodtam, egyre kevésbé feszítettem a testemet, amit biztató eredményként értékeltem. Megfogadtam, hogy én elvégzem azt a munkát, amelyet az orvosaim elõírnak számomra, s ezt meg is tettem. És azt mondtam magamnak, ha úgy gondolják a doktorok, hogy a visszatérés nem jár extrém kockázattal, akkor belevágok. És a legutóbbi vizsgálat után azt írták a papíromra: visszatérhet az eredeti életmódjához” – mondta Bunkoczi.
Amikor az esélyekrõl kérdezik õket, Szalay és Bunkoczi sem tagadja, hogy nagy tervei vannak.
„Szeretnék minden szakaszt megnyerni, és a végén a versenyt is. Nekem mindig ez a célom” – mondta Szalay.
„Esélyesként állunk oda a rajthoz, de ahhoz, hogy ezt valóra is tudjuk váltani, hibátlan versenyt kell teljesítenünk” – tette hozzá Bunkoczi.
S hogy mit gondol minderrõl a csapatfõnök, Németh Ottó?
„A párosnak van esélye rá, hogy az élmezõnyben végezzen, s némi szerencsével a dobogóra is fel tud állni. A fiúk persze nyerni mennek, és én támogatom is õket minden törekvésünkben, fõleg, mert az én titkos álmom is valamelyik dobogós hely megszerezése” – árulta el Németh Ottó.
Az Opel Dakar Team párosa és versenygépe december 27-én vesz részt az adminisztratív és technikai átvételen, méghozzá az autósport egy legendás helyszínén, Monacóban, majd behajózik a mezõnnyel együtt Nadorba, ahol december 29-én elkezdõdik a 6000 kilométeres száguldás Marokkón és Mauritánián át. A céldobogót a szokásoknak megfelelõen a Szenegálban, a Rózsaszín-tó partján állítják fel, ahová megérkezve mindenki gyõztesnek érezheti magát.

 

 

AFRICA RACE 2016 – AZ ÚTVONAL

1. szakasz (december 29.): Nador–Jorf el Hamam (össztáv: 613 km, ebbõl szelektív szakasz: 101 km)
2. szakasz (december 30.): Jorf el Hamam–Tagunit (össztáv: 476 km, ebbõl szelektív szakasz: 330 km)
3. szakasz (december 31.): Tagunit–Assza (össztáv: 559 km, ebbõl szelektív szakasz 451 km)
4. szakasz (január 1.): Assza–Remz el Quebir (össztáv: 409 km, ebbõl szelektív szakasz 409 km)
5. szakasz (január 2.): Remz el Quebir–Dahla (össztáv: 695 km, ebbõl szelektív szakasz: 453 km)
Pihenõnap (január 3.): Dahla                  
6. szakasz (január 4.): Dahla–Sami (össztáv: 617 km, ebbõl szelektív szakasz: 174 km)
7. szakasz (január 5.): Sami–Amodjar (össztáv: 444 km, ebbõl szelektív szakasz: 414 km)
8. szakasz (január 6.): Amodjar–Amodjar (össztáv: 498 km, ebbõl szelektív szakasz: 377 km) 
9. szakasz (január 7.): Amodjar–Akzsuzst (össztáv: 493 km, ebbõl szelektív szakasz: 445 km)
10. szakasz (január 8.): Akzsuzst–Akzsuzst (össztáv: 403 km, ebbõl szelektív szakasz: 327 km)
11. szakasz (január 9.): Akzsuzst–Saint-Louis (össztáv: 548 km, ebbõl szelektív szakasz: 208 km) 
12. szakasz (január 10.): Saint-Louis–Dakar, Rózsaszín-tó (szelektív szakasz: 25 km) 

 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22