LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalay áll a skalpvadászat elébe

Szalay Balázsnak viszket a tenyere. Nem, semmi sem csípte meg, egyszerûen csak hosszú volt a téli szünet, s nagyon hiányzik már neki a versenyzés. Az Opel Dakar Team pilótájának és navigátorának, Bunkoczi Lászlónak azonban már nem kell sokáig várnia, hiszen a hét végén a másfeles szorzójú Aqua Palace-kupával elkezdõdik a tereprali országos bajnokság.

 A viadal központja Hajdúszoboszló, az össztávja 539 km, a leghosszabb szelektív szakasza pedig 40.5 km. S nem titok, ezúttal mindenki Szalayék “skalpjára vadászik” majd, hiszen õk a bajnoki címvédõk, õk rajtolnak a legjobb rajtszámmal, ám az Opel Antara RR pilótáját ez csöppet sem zavarja, mert szereti a nyílt sisakos, kiélezett csatákat.
 
“Gyõzelmet várok a hétvégi versenytõl, ez nem is lehet kérdés – jelentette ki Szalay. – Kétnapos tesztet teljesítettünk a futam elõtt, a hosszú téli szünet után ennek elégnek kell lennie a visszarázódásra. Amúgy az egész csapat tûkön ül, nekem pedig viszket a tenyerem: alig várom már, hogy megint ott álljunk a rajtnál és a sportbíró visszaszámoljon. A pályák nyilván hasonlítanak majd a tavalyi derecskei pályákra, amelyek viszonylag gyorsak voltak, ezért feküdtek nekünk, aztán persze majd meglátjuk, mennyire tetszenek az ellenfeleknek, hiszen az is sokat számít. Az pedig egy cseppet sem zavar, hogy mindenki ránk vadászik majd, hiszen eddig sem volt másként…”
Szalay még azt is hozzátette: a legjobb rajtszám presztízs szempontból mindenképpen elõny, ám csak akkor jelent valós pozitívumot, ha nem esik az esõ, mert ha sár lesz és csapadék, akkor a pályát “takarító” elsõ autónak nincs könnyû dolga.
Az Opel Dakar Team színeiben vadonatúj, a tavalyinál jóval “csajosabb” festésû autóval áll majd oda az idénynyitó viadal rajtjához a Várkonyi Andrea, Laklóth Aladár kettõs, amelynek tagjai szintén “megszenvedték” a téli szünetet.

“A múlt héten már volt ülés- és övbeállítás, csak akkor még nem volt olyan állapotban az autó, hogy tesztelhessük. Sebaj, már az is nagyon jó volt, hogy arrébb lehetett vele állni, hogy egyáltalán hallhattuk a hangját. Kérdeztem is Aladárt, normális-e, hogy egy autóhangot így szeret az ember, de azt mondta, hogy normális, nagyon is, úgyhogy megnyugodtam. S hogy mire számítok az idénynyitón? Biztos meg kell tennünk néhány kilométert, hogy az ember kezébe-lábába visszatérjen a verseny-érzés, de jó lesz, már alig várom!” – mondta a népszerû híradós, Várkonyi Andrea.

Ami a versennyel kapcsolatos puszta tényeket illeti: pénteken este tartanak egy 9.6 kilométeres bemelegítõ szakaszt (amelyen nyilván futamot nyerni nem lehet, veszítenivaló viszont annál több van), az igazi küzdelem azonban szombaton és vasárnap zajlik majd a Hajdúszoboszló környéki pályákon.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27