LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalay áll a skalpvadászat elébe

Szalay Balázsnak viszket a tenyere. Nem, semmi sem csípte meg, egyszerûen csak hosszú volt a téli szünet, s nagyon hiányzik már neki a versenyzés. Az Opel Dakar Team pilótájának és navigátorának, Bunkoczi Lászlónak azonban már nem kell sokáig várnia, hiszen a hét végén a másfeles szorzójú Aqua Palace-kupával elkezdõdik a tereprali országos bajnokság.

 A viadal központja Hajdúszoboszló, az össztávja 539 km, a leghosszabb szelektív szakasza pedig 40.5 km. S nem titok, ezúttal mindenki Szalayék “skalpjára vadászik” majd, hiszen õk a bajnoki címvédõk, õk rajtolnak a legjobb rajtszámmal, ám az Opel Antara RR pilótáját ez csöppet sem zavarja, mert szereti a nyílt sisakos, kiélezett csatákat.
 
“Gyõzelmet várok a hétvégi versenytõl, ez nem is lehet kérdés – jelentette ki Szalay. – Kétnapos tesztet teljesítettünk a futam elõtt, a hosszú téli szünet után ennek elégnek kell lennie a visszarázódásra. Amúgy az egész csapat tûkön ül, nekem pedig viszket a tenyerem: alig várom már, hogy megint ott álljunk a rajtnál és a sportbíró visszaszámoljon. A pályák nyilván hasonlítanak majd a tavalyi derecskei pályákra, amelyek viszonylag gyorsak voltak, ezért feküdtek nekünk, aztán persze majd meglátjuk, mennyire tetszenek az ellenfeleknek, hiszen az is sokat számít. Az pedig egy cseppet sem zavar, hogy mindenki ránk vadászik majd, hiszen eddig sem volt másként…”
Szalay még azt is hozzátette: a legjobb rajtszám presztízs szempontból mindenképpen elõny, ám csak akkor jelent valós pozitívumot, ha nem esik az esõ, mert ha sár lesz és csapadék, akkor a pályát “takarító” elsõ autónak nincs könnyû dolga.
Az Opel Dakar Team színeiben vadonatúj, a tavalyinál jóval “csajosabb” festésû autóval áll majd oda az idénynyitó viadal rajtjához a Várkonyi Andrea, Laklóth Aladár kettõs, amelynek tagjai szintén “megszenvedték” a téli szünetet.

“A múlt héten már volt ülés- és övbeállítás, csak akkor még nem volt olyan állapotban az autó, hogy tesztelhessük. Sebaj, már az is nagyon jó volt, hogy arrébb lehetett vele állni, hogy egyáltalán hallhattuk a hangját. Kérdeztem is Aladárt, normális-e, hogy egy autóhangot így szeret az ember, de azt mondta, hogy normális, nagyon is, úgyhogy megnyugodtam. S hogy mire számítok az idénynyitón? Biztos meg kell tennünk néhány kilométert, hogy az ember kezébe-lábába visszatérjen a verseny-érzés, de jó lesz, már alig várom!” – mondta a népszerû híradós, Várkonyi Andrea.

Ami a versennyel kapcsolatos puszta tényeket illeti: pénteken este tartanak egy 9.6 kilométeres bemelegítõ szakaszt (amelyen nyilván futamot nyerni nem lehet, veszítenivaló viszont annál több van), az igazi küzdelem azonban szombaton és vasárnap zajlik majd a Hajdúszoboszló környéki pályákon.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16