LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalay havon (is) száguld

Szalay Balázs nehezen bírja adrenalin nélkül. Hogy még nem kezdõdött el a tereprali-bajnokság? Sebaj! Az Opel Dakar Team pilótája megtalálja a módját a száguldásnak, a versenyzésnek.

A Dakar-ralin tizenegyszer induló versenyzõ a hét végén Murauban, havon tette próbára a gyorsaságát – óriás-mûlesiklásban állt rajthoz a magyar bajnokság keretében megtartott, amatõr kategóriában kiírt viadalon, amelyen más élsportolók is indultak. Az õ mezõnyében rajtolt például a repülõ hollandiban többszörös világbajnok vitorlázó, Majthényi Szabolcs.

“A Bunkoczi Laci által üzemeltetett Relax Hotelben töltöttünk el egy hétvégét a családdal, és természetesen a versenybõl sem maradhattunk ki. Nem mondom, hogy a gyõzelemért küzdöttem, de helyt álltam – mosolygott Szalay. – Gyerekkorom óta síelek, s nagyon szeretem, egyrészt a sebesség, másrészt a szabadság-érzés miatt, ráadásul kikapcsolódásnak is nagyon jó. Külön örülök annak, hogy ez igazi családi programmá vált az elmúlt években: a gyerekek is nagyon élvezik.”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12