LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalay szakaszgyõztes és második az összetettben!

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs megnyerte a Selyemút-rali utolsó szakaszát és szenzációs felzárkózást bemutatva a második helyen végzett az összetettben. Ilyen végkifejletben talán még maga az Opel-páros sem reménykedett.

De menjünk sorban!
Ezen a napon minden a feje tetejére állt. Az éllovas Christian Lavieille és a második Jérome Pelichet technikai gondokkal küszködve álldogált hosszasan a pálya szélén és a többieknek is volt gondjuk a Selyemút-rali utolsó, Eliszta és Majkop közötti szakaszán, amelyen 348 kilométer volt a szelektív hossza. Szalayéknak azonban nagyon kijött a lépés!
Így történhetett, hogy a második ellenõrzõ pont részeredményét látva ujjonghattak a magyar drukkerek: a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs nemcsak a szakasz addigi részén volt a második leggyorsabb, hanem az aktuális állás szerint az összetettben is jelentõset ugrott elõre és feljött a második (!) helyre.

Sose volt még ilyen hosszú másfél órájuk a szurkolóknak – a fiúk viszont a jelek szerint nagyon élvezték, hiszen a leggyorsabb idõvel jöttek le a szelektív szakaszról.
„Úgy néz ki, megnyertük az elsõ szakaszunkat a Selyemút-ralin – mondta fülig érõ vigyorral Szalay. – Navigációs szempontból borzasztó nehéz volt ez a szakasz – sajnos egyszer el is tévedtünk vagy húsz percre, lementünk a zöldbe és egy szakadékból kellett visszajönnünk –, de vezetéstechnikailag sem volt könnyû. Lehetett nagyon gyorsan menni, aztán következett száz méter, amin keresztbe csúszott az autó, alig lehetett az úton tartani, úgyhogy utána senki sem merte nyomni a gázt. Mi bevállaltuk, ahol láttam, hogy nem annyira csúszik, nyomtam, ahogy bírtam. Nagyon boldog vagyok! Nem is reménykedtem efféle fordulatban, de örülök neki.”
Érdekes, hogy még a gyõzelemre is volt esélyük a magyaroknak, hiszen a végén mindössze három és fél perc választotta el õket a gyõztes Borisz Gadaszintól.
Bõvebb nyilatkozatok hamarosan – a szakasz célja és a tábor között ugyanis több mint 200 kilométert kell megtenniük a versenyzõknek.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12