LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalayék hatodik hellyel kezdtek!

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a szenzációs hatodik hellyel kezdett a Selyemút-ralin, amelynek az elsõ szakasza elég sok fejtörést okozott a versenyzõknek.

Nem csoda, hiszen Moszkvában egész éjjel esett az esõ, ami arra engedett következtetni, hogy a sivatagi verseny egy igazán sáros szakasszal kezdõdik vasárnap. Így is lett.

A Dakaron edzõdött Szalay hulla fáradtan érkezett meg a táborba, saját bevallása szerint egy kicsit el is szokott a hatszáz kilométerhez közeli távoktól (az össztáv 573 kilométer volt ezen a napon, amelybõl 261 km a szelektív szakasz hossza), másrészt pedig rettenetesen melós szakaszt jelöltek ki a szervezõk. Persze, az esõ csak rátett még egy lapáttal. Merthogy az utolsó nyolcvan kilométert olyan zuhéban teljesítette a mezõny, hogy alig lehetett kilátni a szélvédõn. Az Opel Antarával száguldó magyar kettõs azonban ezt az akadályt is sikerrel vette.
“Nagyon technikás szakasz volt, néha úttalan utakon, fiatal fák között kellett száguldani, néha meg gyors lett volna csak annyira esett az esõ, hogy azért nem lehetett menni, mert rettenetesen csúszkált az autó, bevallom, nem mindig én uraltam” – mondta Szalay, aki egy külsõ mini kamerát el is hagyott az autóról. Figyelmeztette õ a tévés cég emberét, hogy ne szerelje az autójára kívülre a kamerát, mert a sûrû bokrok között még a tükrök is letörnek olykor, nemhogy egy tapadókoronggal rögzített kamera… Nem hallgattak rá, megjárták. Persze, nem búsultak nagyon, ezeket a károkat alighanem bekalkulálták.

“Az utolsó nyolcvan kilométeren szakadt az esõ, megelõztük Kahlét és Henrardot is a nagy ellenfelek közül, az orosz Zheludov viszont minket elõzött meg, de úgy, mint egy õrült. Balos kanyarban, balról százötvennel, álló kerekekkel – csoda, hogy mindketten megúsztuk, mert életveszélyes manõver volt. Ezek után talán nem meglepõ, hogy az orosz megnyerte a szakaszt. Összességében úgy fogalmaznék: kõkemény, de jó nap volt” – mondta Szalay, s ezt erõsítette meg Bunkoczi is, sõt, még egy kicsit erõsebb jelzõket is használt.
Azt mondta, nem emlékszik, hogy valaha az életében volt-e ennyire nehéz napja.
“Navigátor-szempontból horror volt a szakasz, ha õszinte akarok lenni, örülök, hogy egy darabban behoztuk az autót. Volt olyan jel az itinerben, hogy forduljunk balra az adott ponton, de ott három út is ment balra. Úgyhogy háromszor-négyszer elbizonytalanodtunk, de szerencsére ezzel nem vesztettünk sok idõt” – mondta az Opel Dakar Team navigátora. 

Selyemút-rali
Az állás 1 szakasz után: 1. Zheludov, Rudnitskiy (orosz, Nissan Frontier) 3:20.13, 2. Holowczyc, Fortin (lengyel, belga, BMW X3) 3:13 perc hátrány, 3. Novitskiy, Evtekhov (orosz, G-Force Proto) 4:57 p h., …6. Szalay, Bunkoczi (magyar, Opel Antara) 14:29 p h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27