LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalayék lendületben
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs felszabadultan készül a hét végén esedékes tereprali országos bajnoki futamra – mondhatni az Opel Dakar Team párosa lendületben van a gyulai viadal elõtt. Nem csoda, hiszen alig néhány héttel ezelõtt rangos nemzetközi sikert aratott a páros, második lett a Selyemút-ralin, amely a Dakar után a második leghosszabb terepraliverseny. 

 
„Nincs rajtunk teher, nincs eredménykényszer, mert mindent elértünk az idén, amit el akartunk érni, ezen felül több ezer versenykilométert beleraktunk az autóba és saját magunkba, ami nagyon sokat jelent. Nem tudom ezt jobban megfogalmazni, mint hogy frissebbek vagyunk. Mindig könnyebben megy az ember, amikor nap mint nap benne van a versenyzésben, mint amikor fél évig nem is ül autóban. Szóval nagyon igaz: gyakorlat teszi a mestert…” – mondta Szalay. 

A pilóta azt is elárulta, rengetegen gratuláltak az oroszországi siker után, sokan hallották, olvastak róla, de például a mezõny néhány tagjával még nem találkoztak azóta, így számíthatnak újabb vállveregetésekre. Persze, nem túl sok idõ lesz a nosztalgiázásra, hiszen ez a hétvége már újra a száguldásról szól. 

„A gyulai verseny az egyik kedvencem, nagyon szeretjük a várost, a hangulatot, azt, hogy a fõtéren van a szervizpark, így közelebb hozhatjuk a nézõket a terepralihoz. Engem ez inspirál. Eddig mindig nagy csapattal érkeztünk Gyulára, sajnos azonban ezen a hétvégén rajtunk kívül csak Apáthy Zoliék indulnak, mert eladtuk a többi versenyautót. Az egyikkel Molnár István száguld, bár nem a mi csapatunkban, de azért figyelünk rá” – árulta el Szalay, aki  még azt is hozzátette, a verseny végkimenetele nagyban függ attól, milyen lesz az idõjárás. 

Ha folytatódik a kánikula, akkor gyors pályára kell számítani, ami fekszik az új motorral felszerelt Opel Antarának, ha pedig elered az esõ, és sár lesz, az a pilótának fekszik, erre aligha kell jobb bizonyíték a Selyemút-ralinál. Szóval tulajdonképpen teljesen mindegy, milyenek a körülmények, Szalay Balázs jó eredményre számít a hét végén. 
A sportrajongó csapat közben persze fél szemmel az olimpia történéseire is figyel, Szalay minden magyar indulóért szorít, de a férfi vízilabdacsapatnak és a kajakosoknak egy kicsit még az átlagosnál is jobban. 

A Gyulai Várfürdõ-kupa (amely nemcsak a magyar bajnoki értékelésbe számít bele, hanem Közép Európai Zóna Trófea-pontokat is osztanak érte) pénteken egy bemelegítõ szelektívvel kezdõdik, majd szombaton és vasárnap is 4-4 szakaszt teljesít a mezõny. Az össztáv 600 kilométer, amelybõl a szelektív szakaszok hossza 310 kilométer. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12
Szalay: „Nem tudjuk folytatni…”
Rettenetesen nehéz – igaz, abszolút logikus – döntést hozott az Opel Dakar Team párosa: nem folytatja a 2021-es Dakar ralit. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős pénteken kétkerékhajtással nem vágott neki az emberpróbáló dűnéknek (nem tudott volna átmenni rajtuk), ezzel tulajdonképpen ki is szállt az érdemi küzdelemből, hiszen ez kizárást von maga után. Az egyetlen […]
Olvasd tovább
2021-01-09
Leestek egy dűnéről, de jött a mentőcsapat!
Egyszer fent, egyszer lent – néha egy napon belül mind a kettő. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a Dakar rali csütörtöki szakaszának elején fent volt (az első ellenőrző ponton a 17. helyen haladt át), és utána is jó ideig remek tempót diktált. Utóbb azonban, körülbelül 30 kilométerrel a cél előtt utolérte Tom Coronelt, akinek […]
Olvasd tovább
2021-01-07