LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Sztárok a jobb egyben

A mindent eldöntõ jövõ heti idényzáró futam elõtt, amelyen az Opel Dakar Team párosa a magyar bajnoki címe megvédéséért száll harcba, Szalay Balázs és Bunkoczi László csütörtökön teszten készíti fel versenyautóját.

S ha már tét nélkül lehet száguldani a bivalyerõs Antarával, a csapat szervez egy kis show-t is, és eleget tesz egy korábbi ígéretének. A népszerû tinisztár, SP tavaly a derecskei viadalon már kapott egy kis ízelítõt a tereprali szépségeibõl, igaz, akkor csak nézõként, és Szalay akkor megígérte neki, egyszer maga is kipróbálhatja, milyen egy ilyen autóban ülni.
Most jött el a pillanat.

S nemcsak SP, hanem Fluor Tomi számára is, ugyanis mindketten lehetõséget kapnak arra, hogy a magyar bajnokkal megtegyenek néhány kilométert Hajmáskéren, s a „jobb egybõl” is megtapasztalják a tereprali-érzést. (Korábban egyébként szelektív szakaszt is rendeztek ezen a pályán, így teljesen életszerû lesz az egész.)

Ám nemcsak õk ketten kaptak meghívást a tesztre, ott lesz csapatunk állandó tagja, Várkonyi Andrea is (természetesen azzal a versenyautóval, amellyel a bajnokságban is versenyzett), s elkíséri híradós társa Azurák Csaba, valamint még jó néhány TV2-sztár. Kipróbálja az autót Kiss Pál Tamás, a GP3-ban száguldó magyar gyorsasági autós is, aki ha megtetszik neki ez a szakág, talán egy versenyen beugrik majd a tereprali-sorozatba is. Errõl azonban egyelõre korai beszélni.

Az utasoknak garantáltan nagy élményben lesz részük (legalábbis eddig még senki sem panaszkodott), s a végén csak egy kérdésre kell válaszolniuk:
“Mizu?”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02