LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Tízezernél is több ok az izgalomra!

A Silk Way-rali szervezõi nyilvánosságra hozták a 2016-os viadal útvonalát, és a karavánt vendégül látó városok nevét. 

A csapatoknak ezek után tízezernél is több okuk van az izgalomra.
Ahogyan azt már eddig tudtuk, a moszkvai Vörös téren tartják meg az ünnepélyes rajtceremóniát július 8-án, amely után több mint 10.000 kilométert tesz meg a mezõny hatalmas kihívások közepette.
Tömegeket várnak Kazany városközpontjába, ahol a prológ az elsõ szelektív szakasz (Kazany–Ufa) rajtsorrendjérõl dönt majd. Az orosz anyaföld után július 11-én a mezõny belép Kazahsztánba. A „vándorok földje” három szakasznak ad otthont, és a versenyzõk eltöltenek egy estét a futurisztikus megropoliszban Asztanában, a jól megérdemelt pihenõnapot pedig a korábbi fõvárosban, Almatiban töltik el.
Július 16-án a terepralisok hatalmas fennsíkokat, szûk szurdokokat és gyors pályákat látnak majd eltûnni a visszapillantó tükörben, elõttük pedig a Vörös Sárkány útja. Az elsõ kínai táborhely Bortala lesz, azután pedig a legendás Góbi-sivatagban méretik meg magukat az indulók. Északon Mongólia, délen Qilian Shan határolja azt a területet, amelyen egyhetes kõkemény csata zajlik majd, mielõtt a karaván eléri Hohhotot, Belsõ-Mongólia fõvárosát, majd pedig július 24-én megérkezik a pekingi célba.
Miután a szakértõ csapat alaposan és precízen felírta a pályákat – elkészült az útvonal. Kétség sem férhet hozzá, hogy életre szóló élménnyel gazdagodik mindenki, aki vállalja a kihívást, és rajthoz áll a Silk Way-ralin. Vlagyimir Csagin, a Silk Way-rali projekt-igazgatója:
„A versenyzõi itiner és a szervizcsapatok útvonalterve készen áll, a táborhelyeket kijelöltük, és a helyi hatóságokkal is minden szükséges egyeztetésen túl vagyunk. Megalkuvást nem tûrõ harc lesz ez, eddig felderítetlen, vagy kevésbé ismert területeken – sivatagban, hegyek között és sztyeppéken, romok és õsi városok mellett elhaladva, elképesztõ tájakon. A 2016-os Silk Way-rali hatalmas kihívást rejt majd Moszkvától Pekingig. Találkozunk a Vörös téren, július 8-án!”

Zahn Guojun, a Kínai Motorsport Szövetség elnöke:
„ A barátság hídja ez az orosz és a kínai motorsport szövetség között, és mindent megteszünk, hogy sikeres legyen a nyári rendezvény. Nagy szeretettel várjuk majd Pekingben a barátainkat és a versenyzõket a világ minden tájáról.”

Fréderic Lequien, a Silk Way Rally igazgató-helyettese:

„Elképesztõ mennyiségû munkát végeztünk el, és meg vagyok gyõzõdve arról, hogy a lehetõ legjobb útvonalat jelöltük ki. Minden egyes szakaszon mindent megtettünk annak érdekében, hogy a versenyzõk a lehetõ legjobban élvezzék az autózást. A végeredmény minden elõzetes elképzelésünket felülmúlta.”

Luc Alphand, a Silk Way-rali nagykövete és sportigazgatója:

„Ez az útvonal minden kategória számára megfelelõ, olyan, amelyen az utolsó kilométerig bármi megtörténhet. A navigátorok fontos szerepet játszanak majd, a pilótáknak pedig tartaniuk kell a tempót – izgalmas versenynek nézünk elébe…”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27