LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Tízezernél is több ok az izgalomra!

A Silk Way-rali szervezõi nyilvánosságra hozták a 2016-os viadal útvonalát, és a karavánt vendégül látó városok nevét. 

A csapatoknak ezek után tízezernél is több okuk van az izgalomra.
Ahogyan azt már eddig tudtuk, a moszkvai Vörös téren tartják meg az ünnepélyes rajtceremóniát július 8-án, amely után több mint 10.000 kilométert tesz meg a mezõny hatalmas kihívások közepette.
Tömegeket várnak Kazany városközpontjába, ahol a prológ az elsõ szelektív szakasz (Kazany–Ufa) rajtsorrendjérõl dönt majd. Az orosz anyaföld után július 11-én a mezõny belép Kazahsztánba. A „vándorok földje” három szakasznak ad otthont, és a versenyzõk eltöltenek egy estét a futurisztikus megropoliszban Asztanában, a jól megérdemelt pihenõnapot pedig a korábbi fõvárosban, Almatiban töltik el.
Július 16-án a terepralisok hatalmas fennsíkokat, szûk szurdokokat és gyors pályákat látnak majd eltûnni a visszapillantó tükörben, elõttük pedig a Vörös Sárkány útja. Az elsõ kínai táborhely Bortala lesz, azután pedig a legendás Góbi-sivatagban méretik meg magukat az indulók. Északon Mongólia, délen Qilian Shan határolja azt a területet, amelyen egyhetes kõkemény csata zajlik majd, mielõtt a karaván eléri Hohhotot, Belsõ-Mongólia fõvárosát, majd pedig július 24-én megérkezik a pekingi célba.
Miután a szakértõ csapat alaposan és precízen felírta a pályákat – elkészült az útvonal. Kétség sem férhet hozzá, hogy életre szóló élménnyel gazdagodik mindenki, aki vállalja a kihívást, és rajthoz áll a Silk Way-ralin. Vlagyimir Csagin, a Silk Way-rali projekt-igazgatója:
„A versenyzõi itiner és a szervizcsapatok útvonalterve készen áll, a táborhelyeket kijelöltük, és a helyi hatóságokkal is minden szükséges egyeztetésen túl vagyunk. Megalkuvást nem tûrõ harc lesz ez, eddig felderítetlen, vagy kevésbé ismert területeken – sivatagban, hegyek között és sztyeppéken, romok és õsi városok mellett elhaladva, elképesztõ tájakon. A 2016-os Silk Way-rali hatalmas kihívást rejt majd Moszkvától Pekingig. Találkozunk a Vörös téren, július 8-án!”

Zahn Guojun, a Kínai Motorsport Szövetség elnöke:
„ A barátság hídja ez az orosz és a kínai motorsport szövetség között, és mindent megteszünk, hogy sikeres legyen a nyári rendezvény. Nagy szeretettel várjuk majd Pekingben a barátainkat és a versenyzõket a világ minden tájáról.”

Fréderic Lequien, a Silk Way Rally igazgató-helyettese:

„Elképesztõ mennyiségû munkát végeztünk el, és meg vagyok gyõzõdve arról, hogy a lehetõ legjobb útvonalat jelöltük ki. Minden egyes szakaszon mindent megtettünk annak érdekében, hogy a versenyzõk a lehetõ legjobban élvezzék az autózást. A végeredmény minden elõzetes elképzelésünket felülmúlta.”

Luc Alphand, a Silk Way-rali nagykövete és sportigazgatója:

„Ez az útvonal minden kategória számára megfelelõ, olyan, amelyen az utolsó kilométerig bármi megtörténhet. A navigátorok fontos szerepet játszanak majd, a pilótáknak pedig tartaniuk kell a tempót – izgalmas versenynek nézünk elébe…”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02