LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Törölték a pénteki szakaszt

Étienne Lavigne a Dakar-rali versenyigazgatója a csütörtök esti versenyzõi eligazításon bejelentette: a rendezõség úgy döntött, törlik a verseny pénteki, Fiambalá és Copiapo közötti szelektív szakaszát.

Az ok: az Andokban nagy hó esett, az utak havasak, jegesek, így nem alkalmasak arra, hogy a komplett Dakar-mezõny idõben áthaladjon rajtuk, s utána még nekivágjon egy mért szakasznak. Így azután a mezõny összekötõ szakaszként teljesíti a távot és a tervezettnél jóval késõbb indul el az utolsó argentínai táborból, hogy aztán megérkezzen Chilébe és szombaton a Copiapo-Copiapo szakasszal (a versenyzõk egyik rémálmával) folytatódjon a verseny.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12