LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Tragikus baleset a Baja Carpathián

Tisztában vagyunk vele, hogy az autó és motorsport veszélyes, de a sors újra meg újra figyelmeztet is rá. Az utóbbi hetekben sajnos jó néhány tragikus kimenetelû autósport-balesetrõl kaptunk hírt (sajnos két fiatal raliversenyzõ is életét vesztette két különbözõ helyszínen).


Most itt egy újabb szörnyû baleset: a magyar tereprali bajnokság értékelésébe is beszámító lengyel futamot, a Baja Carpathiát halálos baleset miatt kellett félbeszakítani vasárnap, az elsõ szakaszon. A korábban hazánkban is száguldó korábbi kategória Európa-bajnok Andrea Brunod eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette. A balesethez Somfai Mátyás érkezett elsõként, õ talált rá a mozdulatlanul fekvõ motorosra, ám hiába próbálta meg õ is és a mentõsök is újraéleszteni – sajnos nem tudták megmenteni az életét. Negyvenegy éves volt. 
       

Az Opel Dakar Team összes tagja együtt érez a versenyzõ családjával és barátaival. 

Nyugodjék békében!


Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12