LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Útra kelt a karaván

Elvégezték az utolsó simításokat, kedden megvolt az utolsó teszt, a kamionokba bekerültek az utolsó, alkatrészekkel teli dobozok, és szerdán reggel elindult az Opel Dakar Team karavánja. A három szervizkamion, az MAN versenykamion és a gyönyörû, új Opel Mokka (utóbbi természetesen nem „lábon”, hanem traileren) útra kelt.

A csapat, és természetesen a Szalay Balázs, Bunkoczi László versenyzõpáros reggel hét óra tájban még búcsút intett az érdeklõdõknek a Hõsök terén, hogy azután tényleg elinduljon a Le Havre-i kikötõbe. Ott hajózzák be ugyanis a jármûveket, s onnan indulnak el egy hatalmas hajó gyomrában Peruba, ahol a 2013-as Dakar-rali mezõnye elrajtol január 5-én.

„Fellélegeztünk. Legalábbis ezt láttam a csapattagok arcán a szerda reggeli, ünnepélyes induláskor. Az utóbbi hetekben rohamtempóban dolgoztak a fiúk, de megérte, mert összeállt a technika, amellyel indulunk a Dakaron. Bevallom, én is kicsit megnyugodtam, amikor túl voltunk a bepakoláson, hiszen most már csak maga az utazás és a verseny van hátra. A jármûveket Franciaországban hajózzák be, és hat hét elteltével érkeznek meg Limába, ahonnan majd elrajtol a verseny. Mi már ennek a lázában égünk hetek óta, alig várjuk, hogy tényleg ott legyünk a rajtnál” – nyilatkozta Szalay Balázs, akinek ez már a 12. Dakar-ralija lesz, Bunkoczi Lászlóval közösen pedig a hetedik.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12