LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Varázslatos hazai közönség

A becslések szerint körülbelül százezer ember elõtt száguldott május elsején a belvárosban a McLaren-istálló világbajnoka, Jenson Button. S ugyanennyi ember elõtt száguldott jó néhány magyar versenyzõtársával együtt az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs is.

Az Antarát persze nem kifejezetten forró aszfaltra tervezték – nem is a hõmérséklettel volt a baj, hiszen a Dakaron volt melegebb harminc foknál, hanem a talajtípussal –, ám egy ilyen bemutatót vétek lett volna kihagyni, hiszen remek alkalom a sportág népszerûsítésére.

„A Dakar-rali rajtceremóniája során és célba érkezéskor volt részünk legutóbb ilyen ünneplésben, de magyar szurkolók elõtt nyilván egészen más az élmény, sokkal nagyobb – mondta Szalay Balázs, aki mellett csapatfõnöke, Németh Ottó ült a jobb egyben, s neki duplán remek napja volt, hiszen kedd reggel született meg kisfia, Martin. – Furcsa volt, hogy bár a belvárosban autóztunk, nem kellett figyelni a sebességkorlátozásra, se a lámpákra, s bár meg sem közelítettem Jenson Button kétszázhatvanas tempóját, azért odaléptem a gázra. Az autónk végsebessége aszfalton 210 kilométer per óra, de a hatalmas embertömegben csak száznyolcvanig volt bátorságom felgyorsítani. Ez is látványos volt, azt hiszem, és hangos, ami azért fontos, mert azt szeretik a nézõk.”
Érdekesség, hogy a túraautó-világbajnokságra készülve egy kör erejéig Michelisz Norbert is beült az Antarába…
…és egy darabban visszavitte a gazdájának.

„Nem mentem olyan nagyon gyorsan, szerintem második fokozatba sem kapcsoltam fel, de így is hatalmas élmény volt. Egész más, mint az én versenyautóm, sokkal magasabban ültem, másképp kellett elindulni, másképp kanyarodni. Ehhez hasonló autót még sohasem vezettem, egyszer szívesen kipróbálnám terepen is…” – mondta Michelisz.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12