LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Vége a vakációnak!
A vakációnak vége, szeptember elsõ napjaiban mindenki visszatér a munkába – az Africa Eco Race csapata pedig ezzel egy idõben a versenypályákra, amelyeken a december 28-án rajtoló különleges verseny zajlik majd Marokkóban, Mauritániában és Szenegálban.


Az már most biztos, hogy a mezõny az elmúlt három évhez hasonlóan Saint Cyprienbõl rajtol – az idén is ott tartják meg az adminisztratív és technikai ellenõrzést, csakúgy, mint a 2015-ös Africa Race rajtját. A gyönyörû kisváros mindössze 20 kilométerre található Perpignantól és a spanyol határtól. 


Néhány napon belül a verseny szervezõi Moszkvába utaznak – szeptember 16-án ott népszerûsítik a sivatagi viadalt, amely a klasszikus Dakarok útvonalán halad. Ez csak azért érdekes, mert ez lesz az elsõ alkalom, hogy a kétszeres Dakar- és hatszoros Africa Race-gyõztes Jean-Louis Schlesser sajtótájékoztatót tart Oroszországban. Megosztja majd a tapasztalatait a leendõ indulókkal és újságírókkal, és kicsit talán kedvet is csinál a száguldáshoz. 
A verseny szervezõi, mint minden évben, most is figyelnek arra, hogy ne csupán a profi autóversenyzõk vagy az újságírók követhessék figyelemmel a helyszínen az Africa Eco Race történéseit: VIP-utat szervez a verseny utolsó napjaira, ami azt jelenti, hogy a vendégek a Rózsaszín-tó partján várhatják az érkezõ mezõnyt és néhány szép napot tölthetnek el Szenegálban január 8. és 13. között. Felfedezhetik az országot, terepjárókkal átszelhetik a bozótot, alhatnak háromcsillagos hotelekben de sátorban is a dûnék között, s megkóstolhatták a tipikus helyi ételeket is. Ezen felül persze elutazhatnak az utolsó táborba is, ahol elsõ kézbõl hallhatják a versenyzõktõl a 15 napos megméretés élményeit, utóbb pedig megtapsolhatják õket a verseny utolsó szakaszán, vagy éppen a Rózsaszín-tó partján felállított céldobogón. 
A versenyzõknek abból a szempontból igyekezniük kell, hogy már csak hat napig nevezhetnek kedvezményesen a versenyre motorral, quaddal, autóval, vagy éppen kamionnal. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22