LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Vége a vakációnak!
A vakációnak vége, szeptember elsõ napjaiban mindenki visszatér a munkába – az Africa Eco Race csapata pedig ezzel egy idõben a versenypályákra, amelyeken a december 28-án rajtoló különleges verseny zajlik majd Marokkóban, Mauritániában és Szenegálban.


Az már most biztos, hogy a mezõny az elmúlt három évhez hasonlóan Saint Cyprienbõl rajtol – az idén is ott tartják meg az adminisztratív és technikai ellenõrzést, csakúgy, mint a 2015-ös Africa Race rajtját. A gyönyörû kisváros mindössze 20 kilométerre található Perpignantól és a spanyol határtól. 


Néhány napon belül a verseny szervezõi Moszkvába utaznak – szeptember 16-án ott népszerûsítik a sivatagi viadalt, amely a klasszikus Dakarok útvonalán halad. Ez csak azért érdekes, mert ez lesz az elsõ alkalom, hogy a kétszeres Dakar- és hatszoros Africa Race-gyõztes Jean-Louis Schlesser sajtótájékoztatót tart Oroszországban. Megosztja majd a tapasztalatait a leendõ indulókkal és újságírókkal, és kicsit talán kedvet is csinál a száguldáshoz. 
A verseny szervezõi, mint minden évben, most is figyelnek arra, hogy ne csupán a profi autóversenyzõk vagy az újságírók követhessék figyelemmel a helyszínen az Africa Eco Race történéseit: VIP-utat szervez a verseny utolsó napjaira, ami azt jelenti, hogy a vendégek a Rózsaszín-tó partján várhatják az érkezõ mezõnyt és néhány szép napot tölthetnek el Szenegálban január 8. és 13. között. Felfedezhetik az országot, terepjárókkal átszelhetik a bozótot, alhatnak háromcsillagos hotelekben de sátorban is a dûnék között, s megkóstolhatták a tipikus helyi ételeket is. Ezen felül persze elutazhatnak az utolsó táborba is, ahol elsõ kézbõl hallhatják a versenyzõktõl a 15 napos megméretés élményeit, utóbb pedig megtapsolhatják õket a verseny utolsó szakaszán, vagy éppen a Rózsaszín-tó partján felállított céldobogón. 
A versenyzõknek abból a szempontból igyekezniük kell, hogy már csak hat napig nevezhetnek kedvezményesen a versenyre motorral, quaddal, autóval, vagy éppen kamionnal. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27