LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Vízen jártak Szalayék

Már tegnap is említette a legrutinosabb magyar Dakar versenyzõ, hogy álmai autója dolgozott alatta a Dabas környéki 63 kilométeres szelektíven, de akkor egy fránya kormánymû probléma megakadályozta az Opel Antara RR-es egységet az igazán jó eredmény elérésében. Ami késik, nem múlik: a második napi kétszer 76 km-esre tervezett, de egy kamion borulása miatt 30 km-rel lerövidített szakaszok után Szalay Balázs – a nap legjobb magyarjaként – a 12. helyet szerezte meg. Az elsõ szakaszon a 14., a másodikon a 13. helyen végzett az Opel, közvetlenül a gyári egységek mögött!

“Hihetetlenül jól ment az autó! Nagyon örülök, hogy csak a legjobbak vannak elõttem – mondta Szalay Balázs. – Pedig vesztettünk pár percet az elsõ szelektív végén, mivel nem készültünk fel arra, hogy folyónyi vízátfolyásokkal kell megküzdenünk az olvadások miatt. Elfogyott az ablakmosó folyadék! Banális, de ez történt, ráadásul be is párásodott az üveg. A második gyors egy kicsit rövidebb lett, ami azért nagy kár, mert nagyon gyorsak voltunk. Úgy érzem, hogy az Opel Antara RR olyan versenyautó, amire mindig is vágytam!”

Ami a rendezést illeti, a Szalay Dakar Team vezetõje, aki a verseny fõrendezõje is egyben megjegyezte “nagyon sajnálom, hogy Marc Coma kiesett, mert hihetetlen kvalitású motoros adta fel a viadalt. Remélem, hogy nincs komolyabb baja, a két bukás ellenére sem. Ács Laciék is elestek, de versenyzõtársam jobban van és tudja folytatni a Közép-Európa-ralit. Most, hogy holnap este visszatérünk Magyarországra, minden magyar egységre szükségünk van. A rendezéssel eddig minden rendben van, hiszem, hogy ez így is marad.”

A nap folyamán a leggyorsabb autós egységnek a Mitsubishi kilencszeres Dakar-gyõztes menõje, Stephan Peterhansel bizonyult, aki 22 másodperccel elõzi meg a Matadort, azaz a VW-s Carlos Sainzot. A motorosoknál a francia Casteu vette át a vezetést, de meg kell említeni, hogy a román színekben versenyzõ – a regionális MOL Dakar Team tagja – Gyenes Emanuel az összetett 9. helyre (szakasz 6. is volt!) ugrott elõre vakmerõ motorozással. Viladoms csak a 13. Despres csupán a 14. helyen áll. Gyenes tehát fantasztikus eredményt ért el hétfõn.

A kamionosoknál a Szalay Dakar Team versenykamionja, a Darázsi, Bahor, Kis trió is célba ért. Az egység nagyon élvezte a román pályákat, a kicsit saras, vízes “borítást”. Az õ eredményükrõl egyelõre még nincsenek pontos információink, de késõbb beszámolunk Darázsi Zsolték eredményérõl.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22