LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Vízen jártak Szalayék

Már tegnap is említette a legrutinosabb magyar Dakar versenyzõ, hogy álmai autója dolgozott alatta a Dabas környéki 63 kilométeres szelektíven, de akkor egy fránya kormánymû probléma megakadályozta az Opel Antara RR-es egységet az igazán jó eredmény elérésében. Ami késik, nem múlik: a második napi kétszer 76 km-esre tervezett, de egy kamion borulása miatt 30 km-rel lerövidített szakaszok után Szalay Balázs – a nap legjobb magyarjaként – a 12. helyet szerezte meg. Az elsõ szakaszon a 14., a másodikon a 13. helyen végzett az Opel, közvetlenül a gyári egységek mögött!

“Hihetetlenül jól ment az autó! Nagyon örülök, hogy csak a legjobbak vannak elõttem – mondta Szalay Balázs. – Pedig vesztettünk pár percet az elsõ szelektív végén, mivel nem készültünk fel arra, hogy folyónyi vízátfolyásokkal kell megküzdenünk az olvadások miatt. Elfogyott az ablakmosó folyadék! Banális, de ez történt, ráadásul be is párásodott az üveg. A második gyors egy kicsit rövidebb lett, ami azért nagy kár, mert nagyon gyorsak voltunk. Úgy érzem, hogy az Opel Antara RR olyan versenyautó, amire mindig is vágytam!”

Ami a rendezést illeti, a Szalay Dakar Team vezetõje, aki a verseny fõrendezõje is egyben megjegyezte “nagyon sajnálom, hogy Marc Coma kiesett, mert hihetetlen kvalitású motoros adta fel a viadalt. Remélem, hogy nincs komolyabb baja, a két bukás ellenére sem. Ács Laciék is elestek, de versenyzõtársam jobban van és tudja folytatni a Közép-Európa-ralit. Most, hogy holnap este visszatérünk Magyarországra, minden magyar egységre szükségünk van. A rendezéssel eddig minden rendben van, hiszem, hogy ez így is marad.”

A nap folyamán a leggyorsabb autós egységnek a Mitsubishi kilencszeres Dakar-gyõztes menõje, Stephan Peterhansel bizonyult, aki 22 másodperccel elõzi meg a Matadort, azaz a VW-s Carlos Sainzot. A motorosoknál a francia Casteu vette át a vezetést, de meg kell említeni, hogy a román színekben versenyzõ – a regionális MOL Dakar Team tagja – Gyenes Emanuel az összetett 9. helyre (szakasz 6. is volt!) ugrott elõre vakmerõ motorozással. Viladoms csak a 13. Despres csupán a 14. helyen áll. Gyenes tehát fantasztikus eredményt ért el hétfõn.

A kamionosoknál a Szalay Dakar Team versenykamionja, a Darázsi, Bahor, Kis trió is célba ért. Az egység nagyon élvezte a román pályákat, a kicsit saras, vízes “borítást”. Az õ eredményükrõl egyelõre még nincsenek pontos információink, de késõbb beszámolunk Darázsi Zsolték eredményérõl.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27